Els aniversaris infantils desmesurats, una gran pompa perillosa per als més menuts

La població segueix l'exemple de famosos, però els psicòlegs adverteixen que no és una opció molt educativa

Un aniversari amb temàtica de Disney / À Punt NTC

Fa uns dies la notícia que un xiquet de Cadis es quedava sol en el seu aniversari per a celebrar-lo, segons sa mare, a casa i de manera austera, una situació que fa reflexionar sobre la sobreabundància en què habiten molts menors i com els aniversaris infantils s'han convertit, en molts casos, en una gran pompa que no sempre és positiva per als més menuts.

En els últims mesos acostumen a veure’s per les xarxes socials aniversaris que més prompte semblen unes festes patronals, amb castells unflables, música i centenars de convidats. Aquesta tendència s'havia parat amb la pandèmia, però ara reviscola.  De fet, el tradicional parc de boles ha sigut superat amb escreix per milers d'opcions com recintes on es poden fer batalles de làser o saltar en matalassos. Algunes d’aquestes opcions poden arribar a superar pressupostos de 500 euros. 

Moltes vegades la població segueix l'exemple de famosos i influenciadors, però educadors i psicòlegs adverteixen que no és una opció molt educativa per als més menuts. “Acaben acostumant-se que els aniversaris amb molts regals i molta festa és el més normal. Això provoca que quan els pares no poden celebrar-los, sorgeix la frustració”, assegura la directora d’un centre de psicologia cognitivoconductual, Iris Moret. 

Aquests efectes no només apareixen en els xiquets i les seues famílies, sinó que també generen tensió a l’aula entre l’alumnat i la resta de familiars. Experts adverteixen que la desmesura i l'educació no fan bon equip.

  

També et pot interessar