Amnistía Internacional reclama a València la fi de la guerra a Ucraïna

Una concentració davant el consolat rus demana que Putin retire les tropes i garantisca la protecció de la població civil

Al voltant d'un centenar de persones han participat en la protesta a València
Al voltant d'un centenar de persones han participat en la protesta a València / Shaila Lluch

Activistes d'Amnistia Internacional s'han concentrat aquesta vesprada enfront del consolat de la Federació Russa a València, en complir-se el mes de la invasió a Ucraïna. Exigeixen a Rússia que "pose fi immediat a l'agressió", retire les seues tropes i garantisca la protecció de la població civil.

Al voltant d'un centenar de persones han participat en la protesta, que ha començat a les 18:30 hores sota el lema "Stop a l'agressió! Protegisquen la població civil d'Ucraïna".

Durant la concentració s'han mostrat cartells amb frases com a "stop guerra" o "no vises als russos a Europa" i s'han cridat consignes com "Putin assassí", "No és una guerra, és una invasió", "Ucraïna, protecció a la població" o "Europa, necessitem ajuda".

Un home d'origen rus, la dona del qual és d'origen ucraïnés, ha explicat als periodistes que havia acudit a la protesta perquè "hi ha molts russos que no volem la guerra". Segons ha afegit, vol la pau i un país "lliure i sense dictadura".

Olga Franco, de l'Àrea de Campanyes d'Amnistia Internacional, ha assenyalat que durant l'últim mes "s'han violat els drets humans de totes les maneres possibles" i espera que hi haja pressions per a asseure's a negociar i que "es pare això".

Durant la concentració s'ha llegit un manifest en el qual Amnistia Internacional exigeix a Rússia que "detinga aquest acte d'agressió contra Ucraïna immediatament i protegisca la població civil".

Durant la concentració s'han mostrat cartells amb frases com "stop guerra" o "no vises als russos a Europa"
Durant la concentració s'han mostrat cartells amb frases com "stop guerra" o "no vises als russos a Europa" / Shaila Lluch

També et pot interessar

stats