Amelia Tiganus: “És transgressor pensar en el bé comú de les dones”

40 min.

El Ministeri d'Igualtat entrega aquest dilluns, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, un guardó a la superació a Amelia Tiganus, supervivent de la prostitució, i un exemple de superació i dignitat. Amelia va patir una violació en grup amb només 13 anys i als 17 va ser captada al seu país, Romania, per una xarxa de tràfic de persones. 

Ara s'ha convertit en una activista feminista que lluita des de la seua experiència per erradicar la violència de gènere i per abolir la prostitució. Precisament, Espanya és el principal país consumidor de prostitució de la Unió Europea i el tercer del món.

En Les notícies del matí, Tiganus ha dit que per a combatre la prostitució és fonamental “desincentivar-ne la demanda” amb campanyes per a conscienciar els homes que la seua demanda és el que incentiva el tràfic. A més, ha apuntat que cal una reforma del Codi Penal que castigue i perseguisca totes les formes de proxenetisme, i tancar els prostíbuls, que ella defineix com a “camps de concentració”.

El debat sobre la prostitució dins del moviment feminista

Tiganus creu que no “hi ha hagut encara un debat honest” en el moviment feminista al voltant de la prostitució. Segons l’activista, hi ha molt d’interés a mantindre les feministes ocupades amb falsos debats. “Estem debatent si les dones volen o no volen prostituir-se, i invisibilitzant el puter, que és el que sosté el sistema, i el proxeneta, que és el braç executor del tràfic”, ha explicat.

“Abolir no és prohibir, les dones han de ser descriminalitzades perquè són víctimes del sistema, com a tals han de rebre la reparació que els correspon”, ha conclòs.

Continguts

stats