Álvaro Castellanos: "Les UCI estan al 70% d'ocupació i encara tenim marge"

El vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva assenyala que no hi ha homogeneïtat a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Álvaro Castellanos: "Les UCI estan al 70% d'ocupació i encara tenim marge"

"Pense que podem afrontar la situació", ha afirmat el vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Álvaro Castellanos. En una entrevista a À Punt NTC, el doctor, que treballa a l'hospital La Fe de València, ha explicat que a les Unitats de Cures Intensives de la Comunitat Valenciana "hi ha un 70% d'ocupació i la nostra capacitat d'expansió encara és gran".

Tot i això, Castellanos ha assenyalat que no hi ha homogeneïtat. "Als hospitals xicotets del sud han ampliat la capacitat al voltant d’un 200% i alguns estan traslladant pacients als hospitals pròxims, mentre que a València encara tenim capacitat d'expansió i el ritme d'ingressos durant els últims tres dies ha disminuït, un fet que ens permet acollir-los amb tranquil·litat", ha dit.

El metge ha sigut un dels participants d'una trobada entre tots els caps de servei de les unitats de cures intensives espanyoles i els coordinadors autònoms del Pla AntiCovid. En la reunió "hem relatat quina és la situació de cada comunitat, les necessitats i els límits d'expansió, i també el grau d'implementació dels plans de contingència programats prèviament", ha explicat Castellanos.

Per últim, sobre el possible desplaçament de recursos entre autonomies, el doctor ha dit que s'ha fet una crida per a saber quants professionals estarien disposats a anar a aquelles zones on hi ha col·lapse. A més, en la reunió d'aquest dimecres s'ha explorat la possibilitat de traslladar respiradors entre comunitats, tot i que "això depén dels governs autonòmics" i "pot passar que els recursos que hui es poden enviar, demà els necessitem ací".

També et pot interessar

stats