Alumnes d'intercanvi francesos participen en tasques arqueològiques al camp de concentració d’Albatera

És la primera vegada que a Espanya els estudiants treballen directament en una prospecció d’aquestes característiques

Alumnes de París participen en les tasques arqueològiques del camp de concentració d’Albatera / À Punt NTC

El camp de concentració d’Albatera (Baix Segura), un dels més cruels de la repressió franquista, ha rebut aquest dimecres la visita d’un grup d’estudiants d'intercanvi francesos que estudien la Guerra Civil Espanyola. Els alumnes han participat de primera mà en les tasques arqueològiques i és la primera vegada, que es realitza a Espanya, una experiència en què els alumnes treballen directament en una prospecció d’aquestes característiques.

Són 24 estudiants de l’institut George Brassens de París i estaran dues setmanes a casa nostra, d’intercanvi amb alumnes de dos centres d’Asp i Novelda. L’alumnat ha visitat un lloc que coneix bé pels seus programes d’estudis.

Micha Calvez, un dels estudiants, ens explica que "han decidit posar de nom al grup La Nou", en homenatge a la companyia que alliberà dels nazis la seua ciutat, comandada pel valencià Amado Granell. Una altra de les alumnes, Loula Straub, detalla que "també està estudiant la carta de Teresa Mas, que parla dels bombardejos d’Alacant”.

D’altra banda, els alumnes posaran a escena el pròxim divendres, al Teatre Wagner d’Asp, una obra en homenatge als exiliats republicans que ja han representat a París.

També et pot interessar

stats