Les altes temperatures i la falta de pluges avancen els símptomes de les al·lèrgies primaverals

Els especialistes estudien si el clima càlid prolongat de l'hivern ha sigut un factor determinant per a l’increment del pol·len

Més del 15% de la població valenciana pateix algun tipus d'al·lèrgia / À Punt NTC

Les al·lèrgies i la primavera solen anar sempre agafades de la mà, però enguany les altes temperatures i la falta de pluges han fet que aquests molestos símptomes comencen abans. És per això que els especialistes estudien si el clima càlid prolongat de l'hivern ha sigut un factor determinant.

La Societat Espanyola d'Al·lergologia adverteix que enguany la temporada d'al·lèrgies serà més lleu, però més llarga. A la Comunitat Valenciana, on el 15% de la població pateix algun tipus de símptoma, la contaminació i l'augment del pol·len en suspensió són els principals factors.

I cal parar atenció, perquè la desaparició de l'horta afecta negativament. “Els cultius que hi ha, disminueixen símptomes pol·línics, perquè en la fructificació no influeix el pol·len. El problema és que si abandonem els cultius i deixem créixer les herbàcies hi haurà més al·lèrgics”, explica Enrique Burchés, especialista en al·lèrgies a l’Hospital Clínic de València. 

Els que més ho pateixen, en proporció, són els joves i la població infantil. En concret, el ventall entre els 15 i els 25 anys són els més afectats. “Hem notat que amb l’arribada de la primavera la gent ens demana molts més antihistamínics pel tema de l’al·lèrgia”, apunta la farmacèutica Rosa Auban. 

Per a combatre els símptomes calen les vacunes i els fàrmacs, però hi ha consells a seguir per a evitar un mal major, com ara conduir amb les finestres tancades o no fer exercici físic en parcs i jardins. Anar preparat i armar-se de paciència per allò que ja s'ha convertit en l'epidèmia més gran no infecciosa del segle XXI.

També et pot interessar

stats