Almenys 20 ocupants d’una pastera moren al mar d’Alborán

Amnistia Internacional exigeix al nou govern que abandone les polítiques migratòries “ambigües” i que protegisca les persones migrants.

VÍDEO | Almenys 20 ocupants d’una pastera moren al mar d’Alborán

Fins a 22 ocupants d’una pastera que continuen desapareguts haurien mort en el mar d’Alborán quan intentaven arribar a Espanya, segons ha denunciat en les xarxes socials l’ONG Caminant Fronteres. Un ferri va rescatar aquest dimecres els 27 supervivents d’origen subsaharià, dels quals 21 han sigut traslladats a Motril i els altres han sigut evacuats en helicòpter a un hospital d’Almeria en presentar símptomes d’hipotèrmia, entre ells dues dones i una xiqueta.

Fonts de la Creu Roja han indicat que les persones ateses a Motril són tots homes i que es troben en bones condicions físiques, amb tan sols una intervenció específica sense gravetat. Sí que han hagut de donar suport psicològic, no obstant això, a algun dels migrants per a afrontar “el malson” que han passat durant el trajecte, segons han explicat. Una portaveu de Salvament Marítim ha informat que dimarts van rebre una alerta que una embarcació amb 49 persones eixia des de la costa del nord d’Àfrica cap a la península, que no van ser trobades fins al migdia de l’endemà.

Amnistia Internacional demana un govern sense polítiques migratòries “ambigües”

Amnistia Internacional ha exigit al nou govern que encara ha de formar-se que abandone les polítiques migratòries “ambigües” i que protegisca de manera adequada les persones migrants i refugiades. L’organització de drets humans ha volgut traslladar aquest missatge amb motiu del Dia Mundial dels Refugiats, que coincideix, a més, amb l’inici de l'estiu, moment en el qual habitualment s’incrementa el nombre d’arribades de migrants.

“El nou govern haurà de decidir si continua mantenint una posició ambivalent en les seues polítiques migratòries o si fa un pas al capdavant per a protegir de manera adequada les persones migrants i refugiades”, ha subratllat el director d’Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltrán.

Amnistia Internacional desitja veure “almenys una reforma” que elimine la disposició de la llei mordassa que permet dur a terme devolucions en calent, de les quals, assegura, Espanya va practicar 658 l’any passat. “El Marroc no és país segur per a aquestes persones”, ha destacat el director d’Amnistia Internacionals a Espanya, Esteban Beltrán, qui considera que la reactivació de l’acord de 1992 sobre expulsions “és una mostra més d’unes polítiques d’externalització per a contindre la migració i mantindre Europa tancada”. 

Beltrán considera que Espanya manté un “discurs solidari” davant Europa amb l’acollida dels 629 immigrants de l’Aquarius o l’anunci de la retirada de les concertines, però bloqueja els milers de sol·licituds d’asil i vaixells de rescat com l’Open Arms.

També et pot interessar

stats