Almenara recupera l'aigua potable per al consum després d'una setmana

L'Ajuntament continuarà fent analítiques a l’aigua de la zona de la Font de Quart

imatge d'arxiu d'una aixeta
Imatge d'arxiu d'una aixeta / Shutterstock

L'aigua potable d'Almenara torna a ser apta per al consum, tant en el nucli urbà com a la platja de Casablanca, després de fer desaparéixer els valors elevats del plaguicida anomenat metalaxil en les analítiques fetes durant les últimes jornades, segons ha informat l'Ajuntament. Fa només una setmana, es va desaconsellar el consum precisament per a beure, rentar aliments o qualsevol ús relacionat amb la ingestió.

Ara es pot tornar a utilizar amb normalitat, segons ha reconegut en un comunicat la directora general de Salut Pública i Addiccions, Ofèlia Gimeno Forner, amb un informe favorable que ha emés el Centre de Salut Pública de València.

El subministrament de l'aigua potable prové ara del Metre Cúbic, mentre que continuaran fent-se analítiques i controlant l'aigua de la zona de la Font de Quart.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que la solució “ha sigut efectiva”, si bé l'Ajuntament ha esperat a tindre analítiques correctes abans de donar l'autorització definitiva. “Ha sigut el gran objectiu que hem perseguit i per al qual ens hem bolcat a treballar durant les últimes jornades”, ha explicat Pérez.

Pérez ha agraït la col·laboració i comprensió de tot el poble d'Almenara “davant d'aquesta situació que s'ha produït”.

També et pot interessar

stats