Alfarp s'imposa a Alfarb en el referèndum per 452 vots contra 27

Del total de persones amb dret a vot, 1.485, han votat 480, que suposen un 32,32% del cens

Alfarp s'imposa a Alfarb en el referèndum per 452 vots contra 27 / À Punt NTC

La consulta popular celebrada a Alfarb, localitat en la qual governen Compromís i PSPV, per a triar entre la denominació actual, Alfarb, o, Alfarp, ha donat com a resultat una victòria per al topònim amb P, que s'ha imposat amb 452 vots a favor enfront dels 27 vots de la denominació amb B. Així ho ha donat a conéixer el PP del poble a primera hora d'esta vesprada i així també ho ha traslladat l'Ajuntament en un comunicat, després del referèndum realitzat durant tota la setmana i autoritzat fa uns mesos pel Consell de Ministres. A més, una persona ha votat en blanc.

En la consulta han pogut participar totes les persones empadronades al municipi abans del 30 de novembre que tinguen més de setze anys. El cens de les persones amb dret a vot era de 1.485. Així, els 480 vots emesos suposen un 32,32% del cens i s'han registrat 1.005 abstencions, 67,68% del cens, sempre segons les dades del web del consistori.

La consulta ha arribat després que la nomenclatura canviara la legislatura passada, seguint la normativa de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). La presidenta, Verònica Cantó, ja va explicar que "el gentilici del poble és alfarbí alfarbina, el poble és Alfarb". Àngela Ortiz, regidora d'Iniciativa pel Poble - Compromís, s'ha pronunciat també en esta línia: "Hem de seguir les normes i la legislació que marque l'Estatut".

En un comunicat, el portaveu 'popular', Pedro José Esteve, es congratula del "sí rotund" a denominació Alfarp. "S'ha escoltat clarament la veu del poble, la que sempre vam dir que ens arribava al carrer", assegura, i subratlla que "el PP va ser el primer partit que va sol·licitar un referèndum per a donar resposta a esta demanda veïnal".

"Ara toca executar el resultat", assenyala el portaveu del PP, si bé reconeix que "el camí no és fàcil" i hauran de "sortejar moltes pedres". No obstant això, defensa que compten amb "el suport del poble" i promet treballar perquè "la seua veu arribe on faça falta perquè es duga a terme la seua voluntat".

També et pot interessar

stats