Alfafar suspén “per motius de seguretat” la festa de discjòqueis després de l’apunyalament d’un menor

El consistori sospita que hi puga haver baralles de joves del municipi i d'altres pobles veïns durant l'acte

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Alfafar
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Alfafar / Europa Press

L’Ajuntament d’Alfafar ha anunciat que suspén l’actuació de discjòqueis de les festes patronals que se celebren aquesta setmana al municipi de l’Horta Sud. El consistori vol garantir la seguretat de la ciutadania després que la matinada de diumenge dos menors de 15 i 16 anys apunyalaren fins a deu vegades un altre menor de 16 per a robar-li la renyonera que portava.

“Per motius de seguretat i pensant en la integritat física de la nostra ciutadania, l’Ajuntament ha decidit suspendre la festa de discjòquei que s'havia de fer aquesta nit. Continuem treballant per unes festes segures”, diu el consistori en un comunicat publicat en les xarxes socials. 

Sobre la possibilitat de cancel·lar més actes al llarg de la setmana de festes, el consistori apunta que aniran informant dels canvis de la programació a través dels seus canals d’Instagram i Facebook. 

Fonts municipals han assenyalat que s'han detectat missatges en xarxes socials que apunten al fet que "diversos joves estarien citant-se aquesta nit per a barallar-se" després del succés de la passada matinada. Davant aquest escenari, l’Ajuntament vol "evitar una espècie d'efecte crida" amb l'arribada de joves d'altres pobles amb l'objectiu de barallar-se.

No obstant això, el consistori ha decidit mantindre els actes "més tradicionals" de les festes patronals, com és el cas del correfoc o la zona de barracons.

Amb tot, fonts municipals han confirmat a À Punt Notícies que una vegada que finalitze el correfoc previst, al voltant de les 22.30 hores, s'activarà un dispositiu policial integrat per policia local, policia nacional i Guàrdia Civil. El dispositiu vigilarà zones com la plaça del Poble, l'estació de trens i el parc de les Palmeres.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns a dos menors de 15 i 16 anys acusats d’apunyalar deu vegades un altre menor de 16 per a robar-li la renyonera, on duia la cartera i telèfon mòbil. Els agents van trobar la víctima en terra dessagnant-se en plena via pública al voltant de les 3:30 hores de la matinada del diumenge. 

També et pot interessar

stats