Alerten del risc per l’augment de les intervencions estètiques casolanes

Tractaments i artefactes de baix cost i d’adquisició fàcil posen en risc la salut

El bolígraf hialurònic, l'última tendència casolana en estètica / À Punt NTC

La tirania de la imatge a les xarxes socials podria conduir a un problema de salut pública. Cada any es fan a l’estat espanyol 400.000 operacions de cirurgia estètica, amb un creixement anual del 4%.

L'última tendència consisteix a injectar-se àcid hialurònic amb un aparell directament a casa. També a través de les xarxes les usuàries alerten de les perilloses conseqüències d’aquestes intervencions casolanes.

"Actualment, hi ha molts problemes amb certs productes de venda i d’aplicació fàcil", afirma la doctora Esperanza Barrachina, que assegura que si s'actua en parts com la cara, amb molta gesticulació i musculatura, "es poden produir necrosis, destruccions de teixits o embòlies".

Amb els avançaments tecnològics, molts dels tractaments disponibles són més econòmics, però els perills que comporten són els mateixos. "El perill és pensar que només té valor la joventut i la bellesa" i, fins i tot, "arribem a posar la nostra vida en perill", adverteix Nina Navajas, professora de la Universitat de València.

També et pot interessar

stats