Els tractaments estètics es disparen a Espanya i l'edat mitjana dels pacients baixa de 35 a 20 anys

En 2021 se'n realitzaren quasi 900.000; set de cada deu, facials. El 40% de la població ha utilitzat alguna vegada aquests serveis 

La pandèmia va disparar fins a un 30% els retocs estètics

La població espanyola cada vegada s'inicia abans en els tractaments de medicina estètica, un sector en constant auge. Si fa deu anys l'edat mitjana dels pacients que se sotmetien a una intervenció per primera vegada era de 35 anys, el 2022 baixa als 20, segons un informe de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME). Un augment de la demanda en els sectors més joves que l'organisme vincula a la influència de les xarxes socials i l'ideal de perfecció que s'hi imposa. 

Segons l'Estudi dimensionament i impacte socioeconòmic de la medicina estètica a Espanya, l'ús de les plataformes digitals, la possibilitat d'usar filtres i l'aparició d'aplicacions que permeten canviar les formes del rostre ha contribuït a generar noves necessitats en els pacients més joves. 

L'informe constata que la pandèmia va disparar fins a un 30% els retocs estètics. La mascareta va deixar al descobert el terç superior del rostre i va crear també la necessitat de millorar la mirada. Les intervencions més demandades en les clíniques passen, fonamentalment, per omplir els llavis amb àcid hialurònic. A més, l'eliminació de les ulleres és altre dels tractaments estrela en l'últim any, així com la implantació de toxina botulínica (bòtox) per a eliminar arrugues de la cara. O la blefaroplàstia, una tècnica quirúrgica per a rejovenir les parpelles.

Les dades confirmen que la medicina estètica és un mercat en constant creixement. En 2021 es van realitzar a Espanya un total de 871.525 tractaments, dels quals el 72% (626.778) es corresponien amb tractaments facials. El 22% (191.515) van ser corporals i el 6% restant, és a dir, 53.232, depilacions i capil·lars.

Segons el president de SEME, Juan Antonio López, el 40% de la població espanyola ha utilitzat els serveis de medicina estètica en alguna ocasió. D'aquest percentatge, un majoritari 71,8% correspon a dones, mentre que els homes suposen el 28,2%, un 6% més que l'últim estudi.

També et pot interessar

stats