Alerten que el comptador de feminicidis de l'IVAM està en patrimoni protegit

L'arquitecta Gracia López Patiño ha apuntat que no és un lloc apropiat per a pintar i que és "quasi impossible" netejar la pintura.

Alerten que el comptador de feminicidis de l\'IVAM està en patrimoni protegit
Alerten que el comptador de feminicidis de l'IVAM està en patrimoni protegit

El comptador de feminicidis instal·lat pels artistes StoolStreetArt a la façana posterior de l'IVAM està en un fumeral industrial protegit com a bé de rellevància local, segons ha alertat l'arquitecta Gracia López Patiño, secretària de l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià.

Es tracta d 'una intervenció artística que assenyala el nombre de dones assassinades durant el 2019. Els impulsors tenen la intenció d'anar actualitzant la xifra per a denunciar la necessitat d'impulsar polítiques contra la violència masclista.

López Patiño, que és professora de la Universitat Politècnica de València, ha assenyalat que no és un lloc apropiat per a pintar i que és "quasi impossible" netejar la pintura, a més l'actuació podria comportar una multa. Segons ha dit, no hi ha consciència del patrimoni industrial entre la ciutadania i que cal posar l'accent en la importància arquitectònica de les 40 fumerals d'aquest tipus que té la ciutat de València.

També et pot interessar

stats