Alerta pel decomís d'armes blanques a menors de València

La Guàrdia Civil recorda que la responsabilitat recau en el venedor, que pot ser sancionat amb multes de fins a 30.000 euros

En imatge, algunes de les armes blanques confiscades en les últimes setmanes a València
En imatge, algunes de les armes blanques confiscades en les últimes setmanes a València / À Punt NTC

Bastons-estoc, navalles automàtiques, estreles ninja o targetes-navalles s'acumulen en el depòsit d'armes de la Guàrdia Civil de València. Les ha exhibides el cos armat a fi d'advertir sobre l'ampli mostrari d'armes blanques que s'han confiscat en els últims mesos i alertar del fet que, en moltes ocasions, les portaven menors d'edat.

L'interventor d'armes de la Comandància Provincial de València, el tinent Antonio Díaz Fernández, ha recordat que la venda d'armes blanques a menors d'edat es considera una infracció greu, que la responsabilitat recau en el comerciant i que aquesta pot ser sancionada amb multes que oscil·len entre 600 i 30.000 euros.

Díaz ha advertit del problema que el Servei d'Intervenció d'Armes s'enfronta cada dia a la comercialització sense límit per internet i al mateix temps al fet que "no existeix limitació respecte al tipus d'establiment que pot vendre armes blanques, ho pot fer qualsevol negoci". No obstant això, ha recordat que qualsevol que porte una arma d'aquest tipus fora del domicili "pot incórrer en una infracció administrativa de la llei de protecció ciutadana".

En qualsevol cas, recorda l'expert "és delictiu portar armes blanques a llocs de reunió, concentració o oci", i "els agents poden fer comprovacions per a evitar-ho". La intencionalitat sobre l'ús, legítim o il·legal queda a la interpretació dels agents.

Actualment qualsevol major d'edat pot comprar armes blanques, excepte ganivets o matxets usats per unitats militars —o imitacions— o armes prohibides com bastons-estoc, punyals de fulla menor d'11 centímetres amb doble tall i punxeguts, navalles automàtiques o qualsevol altre objecte especialment perillós per a la integritat física de les persones, com ara armes d'aire comprimit combinades amb armes blanques.

Per això, segons les últimes confiscacions, l'interventor d'armes de la Guàrdia Civil ha insistit en l'advertència: "Sempre és responsabilitat del comerciant la venda d'armes blanques a menors d'edat o persones sense les condicions adequades".

Bodegó policial amb algunes de les armes blanques confiscades a València
Bodegó policial amb algunes de les armes blanques confiscades a València / À Punt NTC

També et pot interessar

stats