Alejandro Navarro (capellà): “Hi ha menys creients perquè, de vegades, el llenguatge que fem servir pot no dir res”

Conegut a les xarxes com a Àlex el Curilla, el capella de Sueca ha contat al programa Zoom per què fa vídeos d’humor a YouTube per a evangelitzar

Alejandro Navarro és capellà a Sueca / À Punt Mèdia

És una realitat. L’Església catòlica s’enfronta a una pèrdua de fidels i també de capellans. La mateixa situació s’estén per molts països. A Espanya, segons les dades que ha reflectit l’equip de Zoom al programa "Església 2.0", en el curs 2022-2023 s’han ordenat 725 seminaristes menys que fa vint anys, el 2002-2003.

Entre el 2012 i el 2019, l’Església ha perdut 2.387 capellans i 2.160 monges. I per primera vegada en la història, el nombre de seminaristes ha baixat de 1.000. Davant la pèrdua de fidels i sacerdots, el que sí que augmenta són els evangelitzadors digitals.

Àlex el Curilla, des del seu canal de YouTube Cosas de Dios, va començar a penjar vídeos durant la pandèmia. La raó va ser la necessitat que sentia de comunicar-se amb els fidels i també de fer front a la tristor que envaïa tots aquells dies. I “per necessitat” va començar el seu canal a YouTube, que suma seguidors. Un espai digital convertit en púlpit des d’on comunica la seua fe.

Alejandro Navarro pensa que “és necessari una altra forma d’evangelitzar, de parlar, de comunicar-se, de viure…”. El sacerdot de Sueca (Ribera Baixa) reconeix que potser hi ha menys creients perquè “el llenguatge que fem servir, de vegades, pot no dir res”. Alejandro té 38 anys i enguany en farà catorze que és capellà. 

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats