Alcoi, Ibi, Cocentaina i Muro d'Alcoi protesten pels canvis en la línia d'autobús que les connecta amb València

Els alcaldes i vicealcaldes d'aquestes localitats lamenten que el trajecte dure fins a dues hores i mitja i que s'hagen suprimit parades sense informar els municipis ni els usuaris

Una imatge de la reunió dels responsables municipals, aquest dimecres
Una imatge de la reunió dels responsables municipals, aquest dimecres / Ajuntament de Muro d'Alcoi

Els alcaldes i vicealcaldes d'Alcoi, Ibi, Cocentaina i Muro d'Alcoi s'han reunit per a demanar millores en la línia d'autobús que opera entre aquestes poblacions i la ciutat de València, després del malestar causat pels recents canvis de trajectes, parades i temps de viatge després de l'adjudicació del servei interurbà a una altra empresa. Uns canvis que ha fet que el temps del trajecte s'eleve fins a les dues hores i mitja, entre altres aspectes criticats pels responsables d'aquestes localitats.

Segons aquests representants municipals, la nova concessionària ha fet modificacions en el servei sense informar els consistoris, ni tampoc els usuaris, que s'han trobat amb canvis que afecten també l'emissió de viatges o bons. “No es pot fer un canvi sense informar la ciutadania. A més, estan utilitzant l'estació d'autobusos d'Alcoi sense regularitzar la situació”, ha dit l'alcalde d'aquesta localitat, Toni Francés. Per la seua part, l'alcalde d'Ibi, Sergio Carrasco, ha lamentat que "la gent s'ha trobat de la nit al matí amb un canvi sense cap explicació, ha vist un autobús diferent i no sabia què fer".

Entre les queixes majoritàries dels viatgers, que també han arreplegat els representants d'aquests ajuntaments, figura la supressió de parades una vegada l'autobús arriba a la capital valenciana o la falta de bons a integrants de família nombrosa o Carnet Jove de la Generalitat. “Molta gent s'ha vist perjudicada perquè s'han eliminat les parades de La Fe i la plaça d'Espanya a València. A més, s'han perdut abonaments que haurien de poder aprofitar-se d'alguna manera”, ha manifestat l'alcalde de Cocentaina, Jordi Pla.

Per part seua, el seu homòleg de Muro d'Alcoi, Vicent Molina, ha assenyalat la incertesa que genera en els usuaris saber si tindran plaça o no en l'autobús, perquè si s'ompli, l'empresa no posa un segon vehicle a la disposició d'aquests. "L'anterior companyia reforçava el servei en els horaris que els estudiants anaven a València els diumenges", segons Molina.

Davant d'aquesta situació, el regidor d'Alcoi ha anunciat que dilluns que ve, 19 de febrer, mantindran una reunió amb el director general de Transports i Logística, Manuel Ríos Pérez, per a traslladar-li totes aquestes reivindicacions i tractar de solucionar aquests problemes.

Els alcaldes d'aquestes quatre localitats esperen que almenys la nova concessionària torne a les condicions anteriors del servei.

També et pot interessar

stats