Els alcaldes de Riba-roja, Xest i Loriguilla reclamen una variant urgent per a descongestionar els polígons

Denuncien que la “deficient” línia de rodalies no alleugereix el trànsit rodat i reivindiquen una estació que unisca les zones industrials amb el corredor mediterrani i el port

Imatge d'arxiu de l'autovia A3,  que uneix València amb Madrid, i on ha tingut lloc l'accident entre dos camions aquest dimecres
Riba-roja, Loriguilla i Xest estan envoltats per dotze quilòmetres de l'A-3, fet que els col·lapsa els polígons / Europa Press

Els alcaldes de Riba-roja de Túria, Xest (Foia de Bunyol) i Loriguilla (Camp de Túria) han reclamat al govern espanyol la construcció d’una variant que discórrega en paral·lel a la línia de rodalies C-3, des de Xiva (Foia de Bunyol) fins a Manises (Horta Sud), per a traure el trànsit rodat dels polígons d’aquests pobles, que sovint suporten “reiterats col·lapses de trànsit”.

Aquests tres pobles, que integren la Mancomunitat Industrial Eix A-3, han traslladat al subdelegat del govern a València, José Rodríguez, la necessitat d’una infraestructura “urgent” per a traure els “milers de vehicles pesants que discorren diàriament pels diferents polígons per a buscar una eixida directa a l’autovia”, com apunten des de l’Ajuntament de Riba-roja. Els dos municipis del Camp de Túria i el de la Foia de Bunyol tenen dotze quilòmetres de façana industrial sobre l’autovia A-3.

Al trànsit de camions, "s’uneix la deficient línia de rodalies C3, pendent d'electrificació i desdoblament per a poder convertir-te en una via de comunicació alternativa a la carretera", denuncia el consistori de Riba-roja.

Connexió amb el bypass

Entre les propostes que suggereixen els alcaldes, la més viable és la construcció d'una radial que discórrega paral·lela a la C-3, des de Xiva fins a Manises, amb connexió des de la CV-370 al bypass. Aquesta alternativa, segons defenen els tres ajuntaments, descongestionaria l'autovia de Madrid, l’A-3. A més, els tres consistoris afigen que es tracta d'un avantprojecte que ja està redactat i que ja té el Ministeri de Foment.

Els ajuntaments de Riba-roja de Túria, Xest i Loriguilla s’han mancomunat per a donar un nou impuls a una àrea de catorze milions de metres quadrats de sòl industrial, en la qual conflueixen l'A-3 i l'A-7, i que connecta amb l'aeroport i el port de València.

D'altra banda, els alcaldes també han aprofitat per a reivindicar al subdelegat del govern una estació intermodal, que connectaria aquests tres pobles amb el corredor mediterrani i el port de València.

Els alcaldes sol·licitaran els pròxims dies una reunió a Madrid amb la secretària d'Estat d'Indústria, Rebeca Torró, per a plantejar aquestes infraestructures. 

També et pot interessar

stats