L'alcalde de Dolores condemna la violació en grup: "Vivim consternats perquè ha passat en un poble on ens coneixem tots"

La víctima, de només quinze anys, ja ha declarat davant de la Fiscalia, i les autoritats no descarten noves detencions a més dels cinc adolescents que ja estan internats en centres de menors

Concentració de reupulsa a Dolores aquest divendres per la violació en grup a una menor
Concentració de repulsa a Dolores aquest divendres per la violació en grup a una menor / Manuel Lorenzo (Efe)

Dolores, un municipi menut del Baix Segura on viuen a penes 8.000 persones, està commocionat des que va esclatar la notícia de la violació en grup denunciada per una menor de quinze anys. De moment hi ha cinc adolescents d'entre quinze i desset anys detinguts per als quals la justícia ha decretat l'ingrés provisional en centres de menors de la Comunitat Valenciana, i no es descarten nous arrests.

Aquest divendres, vespra del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, s'ha celebrat una concentració de repulsa a les portes de l'Ajuntament de Dolores amb la participació de centenars de veïns i veïnes i tots els grups polítics, tret de Vox. L'alumnat de diversos col·legis ha portat pancartes amb lemes contra la violència masclista i per a donar suport a la víctima.

L'alcalde, Joaquín Hernández (PSOE), ha assegurat que tant ell, com a màxim responsable del municipi, com el veïnat estan passant per una situació difícil i no acaben d'assumir el que ha ocorregut. "Vivim consternats perquè ha passat en un poble on ens coneixem tots", ha lamentat el socialista, per a qui aquesta és, potser, la pitjor època que li ha tocat viure en tots els anys que porta com a primer regidor de la localitat. El socialista ha fet una crida a la població perquè mantinga la calma "i s'abstinga de fer qualsevol comentari" fins que concloguen les actuacions de la Guàrdia Civil.

Sobre el treball de l'institut armat, ha apuntat que la investigació continua oberta i que no es descarten noves detencions. Els agents rastregen l'existència d'un possible vídeo de l'agressió sexual múltiple gravat amb un mòbil i que podria aportar noves pistes per a esclarir què va ocórrer fa dues setmanes en un descampat i quantes persones hi ha involucrades.

Mentrestant, la jove víctima de la violació en grup ha prestat declaració aquest divendres davant de la Fiscalia de Menors d'Alacant, però el seu relat no ha transcendit.

També et pot interessar

stats