Alacant tindrà 145 noves places per a persones amb diversitat funcional

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà enguany 655.152 euros a l'atenció de persones amb diversitat intel·lectual.

Mónica Oltra visita el centre San Rafael d'Alacant
Mónica Oltra visita el centre San Rafael d'Alacant

La creació de 145 noves places a Alacant demostra, segons la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el compromís del seu departament amb les persones amb diversitat funcional i les seues famílies. Les noves places seran tant per a entitats locals com per a entitats sense ànim de lucre i el finançament arribarà  mitjançant les línies nominatives destinades als ajuntaments o per subvencions. 

De les noves places, 115 seran d'atenció precoç, 25 per a habitatges tutelats i cinc per a centres de dia. Oltra ha destacat l'impuls que s'està donant a les vivendes tutelades perquè, com ha dit, "potencien una major autonomia i un projecte de vida més independent per als usuaris d'aquests recursos". 

Les 145 noves places se sumen a les 529 que des de l'any 2015 la conselleria ha posat en marxa a les comarques d'Alacant amb un finançament de 9 milions d'euros. D'aquesta manera, a finals d'any les places creades durant l'actual legislatura serà de 674. "Alacant tenia una llista d'espera en diversitat intel·lectual molt important que hem d'anar reduint i amb aquestes quasi 700 places en tres anys li hem pegat un bon mos i encara hem de continuar avançant", ha explicat Oltra. 

Un canvi en el model d'atenció

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet l'anunci de l'ampliació de recursos durant una visita al centre San Rafael d'Alacant. Aquest centre assisteix més de 100 persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport a través de diferents serveis i programes que van des de l'atenció residencial fins al suport individual. 

Oltra ha assenyalat que la filosofia d'aquest centre "coincideix plenament amb la idea central de les polítiques socials dels Consell que situen la persona en el centre del sistema, de manera que siga el sistema el que s'adapte a la persona i no a l'inrevés". Es tracta, ha afegit, d'una aposta per un canvi en el model d'atenció i tractament de les persones amb diversitat funcional intel·lectual per a donar-los visibilitat i igualtat efectiva de possibilitats per tal que despleguen les seues potencialitats i es convertisquen en protagonistes del seu procés vital.

També et pot interessar

stats