Alacant revisa els edificis més alts per a avaluar riscos després de l'incendi de Campanar

A València, Catalá advoca per una reflexió sobre els materials constructius "a nivell molt més ampli" que la ciutat

Dos bombers revisen els materials de les façanes dels edificis alts
Dos bombers revisen els materials de les façanes dels edificis alts / Ajuntament d'Alacant

Alacant ha iniciat la revisió dels materials col·locats en les façanes dels 135 edificis més alts de la ciutat, després del tràgic incendi de València, que ha costat la vida de deu persones. Un equip tècnic del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis (SPEIS), integrat per sis bombers amb titulació tècnica en arquitectura i en enginyeria industrial, ha començat aquesta tasca, que complementa la de l'equip creat fa tres anys, per a revisar les instal·lacions de protecció contra incendis d'aquests immobles.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Calero, ha ressaltat que aquesta unitat creada fa tres anys “revisa de manera periòdica les instal·lacions de protecció contra incendis”, com la columna seca per al subministrament segur d'aigua en totes les plantes, les eixides d'incendis, els indicadors, els extintors o situació dels quadres elèctrics. El reforç es fa ara per a “realitzar una revisió ràpida i catalogació de possibles edificis que puguen presentar problemes de recobriment en façanes”.

Aquest matí s'han revisat 90 dels immobles. Les tasques han començat al centre històric, on es poden presentar pitjors condicions d'accés, i han continuat en els barris amb entorns més accessibles. Comencen amb una inspecció visual i, en cas que calga, es comproven els materials amb els equips d'altura necessaris, seguint la normativa vigent i aquelles qüestions que puguen considerar-se tècnicament necessàries.

Els especialistes tenen especialment en compte la normativa de l'edificació vigent i, sobretot, el període de construcció dels edificis, donada l'evolució que ha tingut la normativa des de 2005 fins a 2019, l'última revisió. Aquesta qüestió és important, atés que els materials utilitzats en les façanes també han estat sotmesos a majors exigències en les últimes revisions de la normativa.

València demana ampliar la revisió més enllà de la ciutat

D'altra banda, l'alcaldessa de València, María José Catalá, també ha advocat aquest dilluns per dur a terme una reflexió sobre els materials constructius i les edificacions "a nivell molt més ampli" que la ciutat a partir de l'incendi de Campanar. Després de la junta de portaveus, Catalá ha indicat que l'Ajuntament es reunirà amb el Col·legi d'Arquitectes per a treballar en aquestes qüestions i abordar aquesta situació.

"És una reflexió que estic convençuda que s'ha de fer a nivell molt més ampli", ha indicat. "De fet, em consta que la ministra també va fer una al·lusió a la reflexió general sobre el tema dels materials. És un treball que arribarà i estic convençuda que serà un punt d'inflexió sobre el cas dels materials constructius", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats