Alacant rebutja de nou demanar la declaració de la ciutat zona de predomini lingüístic castellà

Vox havia presentat per segona vegada enguany aquesta iniciativa, que sols ha rebut el suport, novament, del PP.

Un ple de la corporació alacantina, en una imatge d'arxiu
Un ple de la corporació alacantina, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament d'Alacant ha rebutjat de nou demanar la declaració de la ciutat zona de predomini lingüístic castellà. Al final, Vox no ha aconseguit sumar els vots de Ciutadans a la seua iniciativa, a pesar de demanar-ho explícitament durant la defensa de la proposta. Sols el PP ha donat suport a la iniciativa i Ciutadans se n'ha abstingut. La declaració institucional ha sigut votada després d'un ple que s'ha allargat durant el matí i també durant tota la vesprada.

Durant el debat de la iniciativa, el regidor de Ciutadans Antonio Joaquín Manresa li ha recordat que les llengües estan per a entendre's i que hi ha un consens entre totes les forces democràtiques en la llei d'ús i ensenyament. Manresa li ha demanat a Vox que són les Corts el lloc on deu portar la iniciativa i no a l'Ajuntament d'Alacant. El regidor de Ciutadans ha lamentat que la iniciativa de Vox sols vulga crear conflicte.

Aquesta era la segona vegada en onze mesos que la formació d'extrema dreta demanava a les Corts excloure Alacant de l'ensenyament en valencià. En l'anterior votació només va obtindre el suport del Partit Popular i el rebuig de Ciutadans i de tot el bloc de l'esquerra. Precisament, en les últimes hores, la plataforma Alacant pel Valencià i Escola Valenciana han presentat diferents iniciatives de suport a la llengua i de rebuig a la proposta de Vox.

El ple que va tractar aquesta qüestió per primera vegada es va celebrar al febrer. La negativa dels cinc regidors de Ciutadans a donar suport a la iniciativa de Vox va ser molt criticada des d'alguns sectors de la dreta i, fins i tot, des de la cúpula del seu mateix partit.

També et pot interessar

stats