Alacant es planta davant les agressions homòfobes

Associacions LGTBI i tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Alacant, excepte Vox, rebutgen agressions com la del parc del Tossal

Partits i associacions LGTBI rebutgen l'agressió homòfoba a Alacant

Alacant ha mostrat aquest dilluns un ferm rebuig a la violenta agressió que va patir un home al parc del Tossal per raons homòfobes i que l'obligaran a passar, almenys tres vegades, pel quiròfan. La brutal agressió va ocórrer al febrer, però es va conéixer fa uns dies, quan la policia anunciava que havia detingut tretze persones per aquesta agressió. 

Representants de diverses associacions LGTBI i de tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament d'Alacant, excepte de Vox, han condemnat agressions d’aquest tipus a les portes del consistori. 

Els arrestats estan acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació a la víctima, que estava amb dos amics en una zona de pins del parc del Tossal d'Alacant quan el van apallissar. 

Almenys quinze persones van increpar i insultar, amb qualificatius com “maricons, fills de puta” o amenaces com “aneu-vos-en d’ací, us matarem” els tres amics. Davant d'aquesta situació, dos d’aquests homes van aconseguir fugir del parc, però al tercer el van acorralar el grup de detinguts i li van pegar puntades de peu i punyades a la cara i a la resta del cos. Fins i tot el van colpejar amb un pal de fusta. 

Amb aquesta brutal agressió van trencar l’ós del nas, el pòmul i el fèmur a la víctima. De fet, com a conseqüència dels colps, el van haver d’operar d’urgència en dues ocasions i hores d’ara està pendent d’una tercera intervenció quirúrgica.

Testimonis dels fets ens han confirmat que l'agressió a aquest home de 43 anys estava premeditada. De moment són 15 els detinguts, 9 d'ells menors, però la investigació està oberta i la policia no descarta més detencions per aquesta agressió homòfoba.

També et pot interessar

stats