Alacant, base d'operacions d'un grup criminal que traficava amb drogues i armes

Hi ha detingudes 81 persones a Espanya, Polònia i el Regne Unit.

VÍDEO | Alacant, base d'operacions d'un grup criminal que traficava amb drogues i armes

Agents de la Policia Nacional i de l'Oficina Central d'Investigació de Cracòvia, coordinats per Europol, han desmantellat un presumpte entramat criminal d'origen polonés a través d'una operació que ha conclòs amb la detenció de 81 dels seus membres a Espanya, Polònia i el Regne Unit. Entre ells estan els presumptes líders, establits a les comarques d'Alacant. L'organització es dedicava al tràfic de drogues, tràfic d'armes, robatori de vehicles, delictes violents, contraban de material sanitari i blanqueig de capitals, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Entre el material intervingut hi ha quasi una tona de marihuana, 50 quilograms de cocaïna, sis armes de foc i diverses armes prohibides. A més, se'ls ha bloquejat més de 3,5 milions d'euros en comptes i propietats, tres vehicles robats, 13 terminals telefònics per a fer comunicacions encriptades i nombrosa documentació empresarial i bancària.

Les investigacions policials començaren al juliol de 2018 sota la coordinació d'Europol. Als membres de l'organització criminal investigada se'ls relaciona amb hooligans de Cracòvia, així com amb la pràctica d'arts marcials mixtes, tot això reflectit en el seu marcat caràcter violent.

La investigació també revela que entre els anys 2016 i 2019, l'organització hauria exportat d'Espanya a Polònia, el Regne Unit i altres països de la Unió Europea al voltant de 15 tones de droga. Així mateix, es va descobrir que l'organització criminal havia començat a beneficiar-se de la situació sociosanitària provocada per la Covid-19 mitjançant l'adquisició de gran quantitat de material sanitari.

També et pot interessar

stats