Els ajuntaments i entitats locals valencianes reben 2,7 milions per lluitar contra la violència de gènere

El govern central ha augmentat en vora 40.000 euros la quantia respecte a l'any passat.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, visiten un dels tres punts violeta en les festes d’Elx
L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, visiten un dels tres punts violeta en les festes d’Elx / Arxiu.

El govern espanyol ha destinat 2.766.992 euros a ajuntaments i entitats locals de la Comunitat Valenciana per a l'execució de les mesures previstes en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, corresponent a l'exercici de 2019.

Aquesta xifra suposa un increment de 40.238,20 euros respecte a la quantia destinada en 2018. Els ajuntaments i entitats locals de les comarques del sud rebran un total de 1.039.951 euros, mentre que les províncies de Castelló i València rebran 396.228 i 1.330.742 euros, respectivament.

Amb aquests fons podran dur-se a terme actuacions fins al 30 de juny de 2020. Entre elles figuren campanyes de sensibilització i prevenció, el reforç dels serveis municipals d'atenció i informació a les víctimes, formació especialitzada de professionals i el reforç dels cossos de policia local adherits al Sistema VioGén i dels punts de trobada familiar.

També et pot interessar

stats