Ajornat fins al juny el juí per abusos sexuals d'un excap de la policia d'Aldaia

Els fets van ocórrer presumptament entre 2011 i 2018 i la Fiscalia demanarà per a l'acusat dos anys i mig de presó, dos més de llibertat vigilada i l'allunyament de la víctima.

Una imatge de l'uniforme de la Policia Local d'Aldaia. / Ajuntament d'Aldaia
Una imatge de l'uniforme de la Policia Local d'Aldaia. / Ajuntament d'Aldaia

L'Audiència de València ha suspés aquest dilluns fins al pròxim 8 de juny el judici per un presumpte delicte continuat d'abusos sexuals del que va ser intendent de la Policia Local d'Aldaia (València) entre 2004 i 2019, després d'haver-ho sol·licitat l'advocat de l'acusat. L'acusat va canviar d'advocat el passat 8 de març.

L'escrit d'acusació del fiscal indica que l'exintendent va exercir el presumpte abús de forma continuada sobre una agent en dependències oficials prevalent-se de la seua posició de superior jeràrquic respecte a la víctima. A l'exintendent se l'acusa de tocaments, besos i un altre tipus de conductes impròpies sobre una agent, en uns fets que presumptament van ocórrer entre 2011 i 2018 en multitud d'ocasions, segons aquest escrit, fets pels quals es demanaran dos anys i mig de presó, altres dos de llibertat vigilada i l’allunyament de la víctima,  més de la prohibició de comunicar-se amb ella durant tres anys.

La Fiscalia relata que unes deu vegades, entre 2011 i 2012, l'acusat va fer tocaments i va besar l'agent en la seu de la Policia, bé a l'ascensor, bé en la zona de menjador, mentre li deia: “Tranquil·la, que estàs amb el cap”, així com que una d'aquelles vegades, fins i tot, va arribar a mostrar-li els genitals, segons el ministeri públic, que ressenya en el seu escrit d'acusació situacions semblants a partir de 2013, en la nova central de Policia, i el 2018.

La víctima ha hagut de rebre tractament psicològic de forma continuada, situació per la qual la Fiscalia demana que l'exintendent –i l'Ajuntament d'Aldaia de manera subsidiària– la indemnitzen amb 3.500 euros pels danys morals.

També et pot interessar

stats