Aigua bicolor a l’Albufera

El temporal que ens ha sacsejat aquesta setmana ha provocat aquest curiós fenomen.

VÍDEO | Aigua bicolor a l’Albufera

El temporal que ha colpejat aquesta setmana el litoral sud de València ha deixat imatges espectaculars, com ara les d’un cavall que va haver de ser rescatat del riu a Algemesí (Ribera Alta), el cotxe que es va endur l’aigua al barranc de Torrent, a Paiporta (Horta Sud) o les hectàrees de camps negats d’aigua a vista de dron. Aquest mateix divendres s’ha pogut veure una de tant o més curiosa: l’aigua bicolor de l’Albufera.

L’explicació d’aquesta coloració diferent es deu a la diferència de densitat i temperatura dels dos corrents que hi conflueixen, que fa que no es barregen i desemboquen a la mar per separat, un fenomen propi del riu Amazones que s’anomena trobament d’aigües.

A l’Albufera s’han arreplegat 227 litres per metre quadrat en unes poques hores i el llac ha doblat el seu cabal arribant fins i tot a engolir-se els embarcadors, per la qual cosa s’han hagut d’obrir les comportes de la Gola de Puchol. Això és el que ha provocat la barreja dels dos corrents i ens ha regalat aquestes imatges tan curioses.

També et pot interessar

stats