Agricultura de precisió: drons al servei dels llauradors

Aquest projecte per a fumigar vinyes de raïm redueix l'impacte mediambiental, l'ús de fitosanitaris, i les emissions de gasos contaminants

Un dron per a fumigar les vinyes de raïm / À Punt NTC

Tecnologia i agricultura s'associen amb la iniciativa presentada al Villar, els Serrans. Els drons arruixen un tractament per a fumigar les vinyes i combatre els corcs del raïm per a millorar així els cultius dels llauradors.

L'objectiu d'aquest projecte és millorar l'ús de recursos, la productivitat i la qualitat de la producció agrícola. També reduir l'impacte mediambiental, l'ús de fitosanitaris i les emissions de gasos contaminants amb una agricultura de precisió.

Imatge d'un dels drons que fumiguen les vinyes de raïm
Imatge d'un dels drons que fumiguen les vinyes de raïm / À Punt NTC

L'agricultura de precisió és aquella que interactua amb el territori de manera efectiva i concisa, que actua on cal i en les quantitats que són necessàries.

Per tal que el dron llance un tractament precís, s'avalua l'entorn i es detecten les propietats del cultiu. L'anàlisi cartogràfica és fonamental per a augmentar l'eficiència i eficàcia de la fumigació. Una vegada s'ha traçat el mapa, el dron segueix la cartografia digital i aplica el producte.

També et pot interessar

stats