Agricultura imposa noves mesures a 128 explotacions equines per frenar la febra del Nil

Aquesta malaltia afecta el sistema nerviós de les persones, els cavalls i algunes aus

La conselleria d'Agricultura vol frenar la febra del Nil / À Punt NTC

La Conselleria d'Agricultura ha publicat aquest dimecres una nova resolució que modifica el pla anual zoosanitari. Amb aquesta actualització, l’administració obliga 128 explotacions equines de la Comunitat Valenciana pròximes a zones humides a aplicar una sèrie de mesures que ajuden a frenar la proliferació del mosquit causant de la propagació de la febra del Nil.

Aquesta malaltia afecta el sistema nerviós de les persones, els cavalls i algunes aus. Segons ha explicat la veterinària María Elena Marín, “és una encefalitis que provoca paràlisi”. Els mosquits en qüestió que la provoquen arriben al nostre país des d'Àfrica en les aus migratòries i predominen on habiten els cavalls.

Per això, entre altres, l'orde de la Conselleria insta les explotacions equines a aplicar un tractament de desinsectació de manera setmanal. Saúl Dávalos, veterinari, ha explicat a À Punt que també es tracta “que hi haja la menor quantitat d’aigua estancada, amb molts mosquits”.

Les noves mesures que s'aproven en el pla anual zoosanitari volen evitar que el mosquit habite al mateix lloc que els equins i propague la malaltia.

També et pot interessar

stats