Agricultura defensa que no té sentit augmentar el cabal del Tajo quan “la situació del riu és bona”

El Consell anirà a Madrid este dimecres per a unir-se als regants en la manifestació prevista per a defendre l’aigua del Tajo per ús agrícola

Pols polític pel transvasament Tajo-Segura

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha defensat de nou el transvasament del Tajo-Segura i el seu ús tradicional per al regadiu, que garantisca un cabal suficient “tant a Castella-la Manxa, com a la Comunitat Valenciana i a Múrcia”.  En declaracions a À Punt Ràdio, Navarro ha acusat el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, “d’intentar crear un conflicte on no n'hi hauria d'haver cap”, en resposta a les declaracions en què assegura que l’ús de l’aigua per al reg i no per al consum humà és “un abús”. 

Segons la consellera, la postura del Consell és que es complisquen totes les inversions que recullen els pressupostos generals de l'Estat per a garantir una bona depuració de les aigües de Madrid, “que no han fet la seua tasca”, ha afirmat. Navarro també ha incidit en la necessitat de mantindre cuidat i protegit el Tajo, “perquè estiga en bones condicions i amb aigua suficient”. “Forma part de la nostra sobirania alimentària” ha recordat. 

El govern valencià prepara un escrit d’al·legacions dirigit al Consell d’Estat, perquè la normativa torne a ser l’aprovada en el Consell Nacional de l’Aigua, on reivindiquen que s’ha de treballar sobre el text aprovat “per gran majoria, després de sotmetre's a una votació”. “No té sentit augmentar el cabal de l’aigua quan la situació del riu és bona” ha afirmat i ha insistit en el fet que la conselleria “sempre aposta per la sostenibilitat”.

El Consell anirà a Madrid este dimecres per a unir-se als regants en la manifestació prevista per a defendre l’aigua del Tajo per ús agrícola. Tot i això, la consellera no ha confirmat encara qui anirà en representació del Consell a la protesta.

També et pot interessar

stats