Agres acull una nova edició del Concurs de Gossos de Ramat

El col·lectiu Esquella organitza aquest diumenge el certamen, que concentra ramaders i ramaderes de diferents punts d'Espanya

El gossos de ramat demostren les seues habilitats aquest diumenge a Agres / À Punt NTC

La ramaderia és la protagonista aquest cap de setmana a Agres (Comtat). El col·lectiu Esquella ha organitzat el 9é Concurs de Gossos de Ramat de la valleta d'Agres, una cita que reuneix els millors gossos, pastores i pastors valencians, bascos, aragonesos i catalans en un certamen que premiarà al gos de ramat més obedient i amb més experiència.

La prova començarà aquest diumenge a les 10:30, i en aquesta els gossos hauran de conduir un ramat d'entre 20 i 25 ovelles a través de passadissos i tancats. Es tracta d'un esdeveniment amb el qual no sols es vol fer valdre la importància de les persones ramaderes i artesanes que aposten per formes de producció més respectuoses amb el medi ambient, sinó que també es pretén dinamitzar el comerç local.

Amb aquest esdeveniment, des d'Esquella volen posar el focus en el món rural, i reivindiquen que amb la ramaderia extensiva s'ajuda a combatre els incendis forestals i a conservar el patrimoni genètic autòcton, sobretot en un context on el canvi climàtic preocupa més que mai.

Prèviament al concurs, aquest dissabte s'ha pogut gaudir al municipi del VIII Aplec Infantil de Danses i del recital de rotllana "La vida tornarà", de la mà de Gustavo Lluch i de Maria del grup Mairi.

També et pot interessar

stats