Aglomeracions nocturnes sense mascareta: la cara més irresponsable de les Falles

Part de la població ha fet cas omís de les campanyes de conscienciació sobre la importància de les mesures anti-Covid

Imatges d'algunes aglomeracions nocturnes dissabte a la nit

La crida a la responsabilitat des de les institucions i el món faller i el toc de queda en vigor fins a la mitjanit d'aquest dilluns, no han impedit que en aquestes Falles s'hagen repetit les imatges d'aglomeracions nocturnes de centenars de persones sense mascareta i sense guardar la distància de seguretat.

El veïnat de les zones on es produeixen botellots multitudinaris denuncien la situació en les xarxes socials i un equip d'À Punt Notícies ha pogut comprovar que aquest dissabte a la ciutat de València hi havia grups de persones que no respectaven les restriccions contra la Covid-19, tant en zones de festa com als voltants de casals i envelats, la majoria al barri de Russafa de la capital valenciana.

Tot i la realitat que mostren aquestes imatges, la policia de la Generalitat ha valorat de manera positiva el dispositiu especial de vigilància desplegat durant la Nit del Foc i ha assegurat que la jornada "ha transcorregut amb normalitat".

En aquesta línia, l'alcalde de València, Joan Ribó, va assegurar ahir que les festes s'estan celebrant "d'una forma exemplar" i ha expressat el desig de tancar aquest cicle de Falles donant exemple de "saber divertir-se de manera disciplinada" i així poder començar "unes magnífiques Falles de 2022".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha agraït aquest dissabte al poble valencià la responsabilitat que ha demostrat en el compliment de mesures sanitàries durant les festes i ha valorat "el gran esforç que ha fet el món faller" per a celebrar unes Falles en unes circumstàncies "tan difícils".

Cal recordar que demà dilluns, 6 de setembre, serà l'últim dia amb l'actual paquet de restriccions sanitàries per la Covid, que inclou entre d'altres el toc de queda nocturn en 68 municipis valencians i limitacions horàries i d'aforament en l'hoteleria.

També et pot interessar

stats