L'Aemet manté avís taronja per tempestes a l'interior sud de Castelló i el litoral nord de València fins a mitjanit

Les precipitacions poden arribar a 40 mil·límetres i anar acompanyades de granís i fortes ràfegues de vent

Graníssol caigut a Alpuente
Granís a Alpuente / Twitter: @AlpuenteA

Poc després de les 18:00 hores, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un butlletí de fenòmens adversos on decreta l'avís nivell taronja per pluges fins a la mitjanit amb possibilitat d'arribar a acumular 40 mil·límetres en una hora a l'interior sud de Castelló i el litoral nord de València.

Fins a última hora del dia encara han caigut ruixats a la Ribera, però des d'aquest moment la nit ha sigut tranquil·la. De fet, cap a la jornada de dimarts cal oblidar-se de l’alerta per pluja, ja que serà notícia la calor intensa, especialment en punts occidentals, a causa de l’entrada d’una mica d’aire de ponent que elevarà les temperatures. Així Aemet ha emés un avís groc entre les 13:00 i les 21:00 hores per calor a l’interior nord, on les temperatures poden arribar fins als 36 graus. També està actiu fins a la mitja nit un avís groc per tempestes a l’interior nord de Castelló, i tot el litoral de Castelló, així com al litoral sud de València.

Segons el web de l'Aemet, als observatoris de Llíria (Camp de Túria) i Vivers, a València, s’han arreplegat 16,4 i 17,8 mil·límetres, respectivament, mentre que als de Moncofa (Plana Baixa) i Vilafranca (Ports), s’han acumulat 24,8 i 25,2 mil·límetres, respectivament. 

No és probable que es repetisca una granissada com la que ha deixat pedres tan grans com una anou o més aquest dilluns a l'àrea metropolitana de València, perquè ha sigut històrica, però continua l’alerta per tempestes. De fet, els ruixats i les tronades no han parat i actualment hi ha una nova línia de tempestes que torna a arribar a l’Horta i l’àrea metropolitana de València. 

També et pot interessar

stats