Adif es compromet amb la patronal valenciana a estudiar que els trens amb major afluència paren a Atocha

En concret, serien quatre trajectes, dos corresponents a l’inici de la jornada i dos al final, fins a l'any 2028

L'estació madrilenya de Atocha rebrà el nom d'Almudena Grandes
L'estació d'Atocha, a Madrid, en una imatge d'arxiu

El president autonòmic i els presidents provincials de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), al costat del president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Juan Riera, s'han reunit aquest dimecres amb portaveus d’Adif per detallar com resoldre el conflicte de la connexió ferroviària entre Madrid i la Comunitat Valenciana, que està previst que arribe a Chamartín en lloc d'aplegar a Atocha. 

L'administrador ferroviari ha arreplegat la proposta plantejada pels representants de l'empresariat d'Alacant i de la Comunitat Valenciana, perquè alguns trens procedents d'Alacant paren a Atocha en lloc de Chamartín. En concret, dos trajectes corresponents a l'inici i dos al final de la jornada. Adif ha assegurat que ho analitzarà en una pròxima reunió al costat dels operadors involucrats, i respondrà en breu a la patronal.

Des del 2022 fins al 2028, els trens entre la Comunitat Valenciana i Madrid utilitzaran un túnel provisional que passarà per davall de l'estació d'Atocha i connectarà amb l'estació de Chamartín. L'obertura d'aquest túnel tindrà lloc en els pròxims mesos.

Segons Adif, l'objectiu principal d'aquest projecte és adequar les connexions ferroviàries entre Madrid i els diferents eixos del país, tant per a la solució a les necessitats derivades de la liberalització del mercat ferroviari, com l'adequació a l'ample europeu de les vies en aquestes infraestructures.

La situació final que es planteja per a 2028 –amb dues parades a les estacions de Chamartín i Atocha– serà “beneficiosa per a la província”, segons el president de la CEV a Alacant, Joaquín Pérez, “ja que el nostre territori serà un dels pocs eixos que quedarà totalment connectat al nord del país”. Juan Riera, president de la Cambra de Comerç d'Alacant, també s’ha mostrat satisfet amb les explicacions que ha donat Adif.

En la reunió també han estat presents Esther Guilabert, secretària general de la CEV, i Josep Vicent Boira, comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, a més d'altres assessors tècnics.

També et pot interessar

stats