Adicae exigeix responsabilitats a la justícia i solucions per als afectats pel cas Fórum-Afinsa

L’associació convoca mobilitzacions arreu de l’Estat 13 anys després un dels grans fraus a l’estalvi amb vora mig milió de persones afectades.

Concentració d'Adicae aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament de València
Concentració d'Adicae aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament de València

Adicae es manifesta aquest dissabte a Madrid per a exigir responsabilitats a la justícia i als administradors concursals encarregats de la liquidació de les empreses implicades en el cas Fórum-Afinsa. L’associació ha convocat també concentracions arreu de l’Estat per a reclamar una solució per als afectats, entre altres ciutats, a València i a Alacant.

D’aquesta manera, continua la mobilització pel 13 aniversari de la major estafa piramidal de la història espanyola i un dels grans fraus a l’estalvi, que va afectar vora mig milió de persones, a les quals es va defraudar més de 5.900 milions d’euros. 

El president d’Adicae, Manuel Pardos, ha criticat que els procediments concursals encara no s’hagen acabat, a pesar que als afectats se’ls diguera en un primer moment que duraria un any. Durant aquell període, s’haurien d’haver venut tots els béns, però va arribar la crisi i el procés es va anar alentint fins a l’actualitat. Les societats intervingudes tenien gran part del seu patrimoni invertit en immobiliari.

Segons l’associació, aquests 13 anys reflecteixen la “falta de voluntat política i judicial” per a aprovar possibles mesures de solució. Adicae presentarà una queixa davant la Comissió Europea i davant la comissió de peticions del Parlament Europeu com a pas previ a elevar la demanda al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), a causa de la “ineficàcia” dels tribunals espanyols.

També et pot interessar

stats