Adeu a Tinder: els originals plans per a trobar parella cara a cara

Buscar parella a través de les aplicacions pot ser frustrant. Per a les persones que s'estimen fer-ho de la manera tradicional, però amb un punt divertit, ací van cinc propostes i cinc consells per a trobar l'amor

Imatge d'arxiu d'una quedada per a trobar parella cara a cara
Un grup de persones participen en una activitat de cites ràpides

Les aplicacions de mòbil com Tinder, Grinder o Bumble són la manera més estesa en l'actualitat de buscar una relació. Aporten facilitats a l'hora de conéixer a gent nova i seleccionar des d'un primer moment qui resulta més interessant pel seu aspecte físic, qualitats i preferències.

Tanmateix, són moltes les persones que no han deixat mai d'apostar per la presencialitat o que, després d'intentar-ho a través de les aplicacions de cites, volen tornar a la manera tradicional de conéixer a solters i solteres. Després de tot, tal com explica la psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella, Gemma Sánchez Pérez, els primers encontres en persona permeten "observar la persona íntegrament", és a dir, "el seu llenguatge no verbal i altres aspectes que es perden a través de les pantalles".

Si es té en compte que tard o d'hora les converses online han de materialitzar-se en una cita presencial, es pot saltar el primer pas i recuperar directament l'experiència més personal. Amb açò present, són diverses les activitats innovadores que establiments i negocis organitzen per a facilitar el procés. Aquestes són algunes que, encara que la cita no tinga un final feliç, garanteixen almenys un moment divertit.

1. Viatges amb grups de solters

Els viatges per a solters s'han convertit en un pla ideal per a conéixer món i ja són moltes les agències que n'organitzen. Es tracta d'una experiència 2x1 amb la qual es coneix gent nova, amb qui es pot entaular una relació d'amistat o romàntica, al mateix temps que es descobreixen noves destinacions. Entre les maneres de fer aquests viatges es troben els creuers, ja que també hi ha específics, sols per a gent soltera.

2. Tinder en viu

En Madrid i en Barcelona ja hi ha discoteques i pubs que organitzen nits de "Tinder en viu", una activitat que proposa deixar el mòbil a un costat i donar-li una oportunitat a l'amor amb gent que es troba també a l'establiment. Tanmateix, l'esdeveniment es caracteritza per combinar la presencialitat, amb diferents dinàmiques per a trencar el gel, i el component Tinder, i és que per a entaular una conversació primer caldrà haver fet "match" amb l'altra persona.

A la Comunitat Valenciana, entitats com la Mancomunitat de la Vall d'Albaida han organitzat experiències com "Cansades del Tinder", una jornada lúdica dirigida a persones solteres d'entre 30 i 50 anys per a conéixer gent d'una manera sana en un ambient rural.

3. Cites a cegues LGTBIQ+

El col·lectiu Colors al Cercle organitza periòdicament l'activitat My First Dates, una divertida proposta on el públic LGTBIQ+ podrà trobar parella si s'han inscrit prèviament. L'artista drag Liz Dust exerceix de celestina en aquest esdeveniment que es realitza a la terrassa MuViment, al costat del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

4. Cites ràpides

El concepte de cites ràpides és molt popular en països com els Estats Units, però no està del tot establit en la Comunitat Valenciana. Es tracta d'ajuntar un grup de persones interessades, que durant l'esdeveniment s'asseuran per parelles i es coneixeran durant uns minuts (solen ser entre cinc i set). Passat aquest temps, es canvia de parella, i així successivament fins a haver conegut a totes les persones del grup.

A la ciutat de València, Radio City organitza aquest tipus d'activitat.

5. Pub crawl

El pub crawl és un terme anglosaxó que fa referència a l'activitat en la qual un grup de gent passa la nit seguint una ruta on visiten diversos pubs i consumint una beguda en cadascun d'aquests. Es tracta de tornar a l'experiència tradicional de conéixer a gent soltera en els bars, però afegint-li un toc turístic per tal de conéixer la vida nocturna de la zona. És per aquesta raó que la major part de les persones que hi participen són de fora de la ciutat.

Cinc consells per a afrontar la primera cita

Hem conegut una persona, bé a través d'alguna d'aquestes activitats o bé a través d'una aplicació, i arriba el moment més esperat: la primera cita. Què cal tindre en compte per a viure l'experiència de la manera més satisfactòria i segura possible? Aquests són els consells que ens dona Sánchez Pérez.

  1. Comunicar a algun conegut que hem quedat amb una persona. El millor és fer-ho en un lloc públic i concorregut.
  2. Tindre bona actitud davant la cita. La idea és anar amb una actitud positiva i oberta a conéixer l'altra persona i poder mostrar-nos com som.
  3. Ajustar l'expectativa. Pot ser que la persona que coneixerem ens resulte encantadora i s'assemble a la persona amb la qual hem parlat prèviament o no necessàriament.
  4. Rebaixar la por. Una primera cita és solament una primera cita. Totes les persones tenim pors, inseguretats i coses que no ens agraden de nosaltres mateixos i això ens fa més humans.
  5. Fer una activitat que siga agradable per a poder gaudir més l'experiència. A pesar que eixir a prendre alguna cosa sol ser el model de primera cita més clàssic també hi ha algunes altres opcions, com passejar o fer una activitat esportiva o cultural.

També et pot interessar