Lligar de pantalla a pantalla

Les apps mòbils i les xarxes socials s'utilitzen cada vegada més per a conéixer gent i establir relacions personals.

Lligar de pantalla a pantalla
Lligar de pantalla a pantalla

Primer una foto que et crida l’atenció després, potser, una tímida aproximació per a saber-ne un poc més. Sembla l’inici d’una història qualsevol, el contacte primerenc entre dos individus que no saben si un dia arribaran a ser alguna cosa més. Tanmateix, aquests moviments es produeixen darrere d’una pantalla de mòbil.

Conéixer gent a través d’apps i de les xarxes socials és una tendència a l’alça. Segons dades de l’empresa valenciana SEO.eu, la cerca del terme Tinder en Google ja duplica la d’altres aplicacions d’aquest tipus. Un fet al qual se suma la xarxa social de moda. La cerca “com lligar a través d’Instagram” també ha crescut a un ritme frenètic, al voltant del 22% a l’any.

Un mercat al qual s’ha sumat recentment Facebook. Encara que, de moment, com a proposta pilot i limitada a Colòmbia, el gegant tecnològic ha tret Dating, una plataforma per a conéixer persones a través d’aquesta xarxa social. A aquesta, s’hi sumen altres com ara Nextdoor, que no és per a lligar però sí per a conéixer gent, en aquest cas per saber coses sobre el teu veïnat.

Així, acabarem tenint contacte amb altres humans només a través de la xarxa? El professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, Germán Llorca, pensa que caldrà fer una anàlisi de la situació per a veure què és allò que aporten. “Resulta necessari construir un marc que ajude a posar aquestes tecnologies en context per a traure’n profit”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats