Addicció al cibersexe: una de cada quatre persones tenen un perfil de risc
Salusex calcula que entre un 1% i un 2% de la població és addicta al sexe virtual.
L'addicció al sexe virtual fa que les persones que la pateixen consumisquen més d'onze hores setmanals de sexe a través d'Internet. Es calcula que afecta entre l'1% i el 2% de la població, encara que una de cada quatre persones podria tindre "un perfil de risc", ja que el consum és més que esporàdic. Així ho assegura el professor de la Universitat Jaume I de Castelló, Rafael Ballester, coordinador de Salusex-Unisexsida, una plataforma digital per a l'avaluació i tractament virtual de l'addicció al cibersexe que va nàixer en 2017.
Des que l'UJI i la Universitat de València la van posar en marxa, han aconseguit una base de dades de vora 10.000 persones. Els registres mostren que entre els 14 i els 18 anys hi ha molts més homes que consumeixen sexe virtual; a partir dels 18, s'incrementa el nombre de dones, i entre els 25 i els 26 anys s'iguala el consum en els dos sexes.
Ballester adverteix que el consum de pornografia es produeix cada vegada a edats més primerenques, per la qual cosa reclama que s'impartisca educació sexual als col·legis a partir dels 9 anys i que hi haja més control parental pel que fa a l'accés d'aquests continguts.
L'eina Salusex-Unisexsida facilita que qualsevol persona, des de qualsevol lloc del món, puga realitzar una autoavaluació per a saber si presenta un perfil de risc clínic o en fa un ús merament recreatiu. Els resultats es contrasten, posteriorment, amb una entrevista clínica, que també pot omplir-se a través de la plataforma digital. Si la persona afectada necessita teràpia pot fer-la tant de manera presencial com per internet.