Un dels acusats pel cas d’Alvia és agredit a l’eixida de la primera sessió del judici

Andrés Cortabitarte, exdirectiu d’Adif, ha sigut colpejat al cap per una de les víctimes

Moment en que Andrés Cortabitarte ha sigut agredit per part d'una de les víctimes / À Punt NTC

Més de nou anys després de l'accident del tren que va descarrilar a Santiago de Compostel·la i que va provocar 80 morts i quasi un centenar i mig de ferits, ha arrancat dimecres 5 d'octubre el judici de l’Alvia a la Ciutat de la Cultura de la capital gallega.

El moment més tens ha tingut lloc al final de la primera sessió del judici, quan Andrés Cortabitarte, exdirectiu d'Adif, ha sigut colpejat al cap per una de les víctimes, una agressió que ha estat precedida d'insults des que l’acusat ha eixit de l’edifici. A causa d’aquest incident, el Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha assegurat que la seguretat es reforçarà durant les pròximes sessions.

A més d’Andrés Cortabitarte, responsable de la seguretat en la circulació, que declararà divendres, també hi ha altre acusat: el maquinista Francisco José Garzón Amo, que declararà el dijous.

Abans que arribaren els acusats al judici, que s'allargarà durant els pròxims nou mesos, els socis de la plataforma de les Víctimes Alvia 04155 ja estaven esperant a l'entrada. Han declarat a la premsa que tenen sentiments oposats, i "moltíssim" dolor i "ràbia", perquè al banc dels acusats no estiguen asseguts els "responsables polítics". Van tornar a arremetre contra Adif, per l’"entorpiment" de la investigació i per considerar-los els responsables de l'accident.

També et pot interessar

stats