El maquinista i un càrrec d’Adif queden com a únics acusats del cas Alvia

El jutge rebutja els recursos que demanaven reobrir la causa judicial contra altres cinc persones pel descarrilament del tren.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

El maquinista Francisco José Garzón Amo i l’excap de seguretat d’Adif quan es va posar en marxa la línia ferroviària Santiago-Ourense, Andrés Cortabitarte, són ja els dos únics investigats pel descarrilament d’un Alvia a Santiago en què va haver 80 víctimes mortals

El jutjat d’instrucció número 3 de la ciutat ha rebutjat els recursos interposats contra el tancament de la instrucció sobre l’accident. Aquesta decisió suposa que es tanca la causa judicial contra les altres cinc persones que, per tant, queden fora del cas. Es tracta del director de Circulació de Renfe, el gerent de l’Àrea de Seguretat en la Circulació del Nord-oest d’Adif i tres tècnics. 

La investigació se centra només en el maquinista i l’excap de seguretat, als quals se’ls atribueix 80 suposats delictes d’homicidi i 144 de lesions per imprudència professional greu: en el cas del primer per circular despistat, i en el segon per una anàlisi de riscos deficient. 

També et pot interessar

stats