El jutge envia a presó a la dona condemnada per matar a la seua parella a base de laxants

El tribunal considera acreditat que la dona va assassinar deliberadament el company sentimental enverinant-lo amb fàrmacs i es va quedar amb més de 100.000 euros d'ell

A l'esquerra, l'acusada pel crim dels laxants
A l'esquerra, l'acusada pel crim dels laxants / À Punt NTC

El jurat popular ha declarat culpable l'acusada de subministrar laxants a la parella per a matar-lo en abril del 2021 a Paterna i d'apoderar-se de més de 100.000 euros d'ell. El veredicte del tribunal, quasi unànime —per huit a un— posa fi a un juí que ha celebrat l'Audiència de València durant més d'una setmana, a falta de saber quina pena imposa el magistrat. Després de la lectura, el president del tribunal ha estudiat durant prop d'una hora la petició de les acusacions perquè la processada siga enviada a presó. Finalment, el magistrat ha atés aquesta petició i la dona esperarà a la presó la redacció de la seua condemna, que s'elaborarà a partir del referit veredicte de culpabilitat.

Els membres del jurat popular han resolt que "la causa determinant" de l'òbit van ser els fàrmacs que la processada va administrar a la víctima, una decisió que s'ha conegut passada la una del migdia. Consideren que el va enverinar deliberadament administrant-li durant mesos fàrmacs que li provocaren una diarrea crònica aguda amb deshidratació que li va causar la mort després d'estar set mesos ingressat en un hospital.

Durant el juí, l'acusada ha defensat reiteradament la seua innocència. Va declarar —només en resposta a preguntes de la seua advocada— que la relació amb la víctima, de 68 anys, no era fàcil. L'home, anomenat Salvador Vendrell, patia diversos trastorns mèdics i, d'acord amb el que va relatar la dona, no tenia bons hàbits alimentaris, no es cuidava i van ser els metges els que van receptar-li la medicació.

La Fiscalia, en canvi, feia una interpretació totalment oposada de l'ocorregut i l'acusava d'haver intoxicat deliberadament l'home fins a posar fi a la seua vida. Els fets es remunten a l'estiu del confinament, el 2020, quan els investigadors estimen que la processada va començar a subministrar-li, de manera continuada, laxants. La medicació va portar l'home a la unitat de cures intensives durant quatre dies. Després de l'alta, va continuar donant-li comprimits fins que va perir amb un quadre diarreic greu i una deshidratació severa.

Durant aquell temps, la dona va fer fins a 152 extraccions bancàries dels comptes del company sentimental, xifrades en 120.000 euros. A més, hauria demanat dos crèdits a nom d'ell suplantant la seua firma per telèfon. Ella, que ha estat en llibertat provisional estos cinc anys, ha declarat en el juí que l'home l'havia autoritzada a fer servir els seus comptes.

El ministeri públic demana condemnar-la a 23 anys de presó per assassinat i a 5 més pels delictes d'estafa i falsedat documental, 28 en total. La família de la víctima eleva la petició a 31 anys de pena, per l'agreujant de parentesc.

També et pot interessar

stats