Activistes protesten a l'Oceanogràfic de València contra l'"explotació de dofins en espectacles"

Denuncien el "patiment" dels animals en captivitat en el major delfinari d'Europa

Protesta contra l''exploació' de dofins en espectacles
Protesta contra l'"explotació" de dofins en espectacles / València Animal Save

Desenes d'activistes han protestat aquest dissabte a les portes de l'Oceanogràfic de València contra les condicions en què viuen els animals marins del complex, que inclou el delfinari més gran d'Europa.

Per als activistes, els dofins viuen "aïllats en tancs asèptics" i són "explotats en espectacles per a fer negoci". A més, des del començament de la temporada alta i amb l'augment de les visites, els díhuit dofins de l'Oceanogràfic "han passat de ser explotats dues vegades al dia a ser utilitzats per a fer piruetes quatre vegades" per jornada.

L'acte de protesta també buscava conscienciar els visitants de l'aquari "perquè no contribuïsquen a perpetuar el sofriment dels animals" i han demanat a l’Oceanogràfic que detinga la cria de dofins en captivitat. A banda d'això, també els han plantejat la possibilitat d’un tancament progressiu dels espectacles, "perquè aquesta siga l'última generació de dofins que viu captiva al nostre país".

La protesta l'han organitzada les ONG València Animal Save, World Animal Protection Espanya i Oceans de Vida Lliure, i ha tingut la presència de representants i voluntaris d'altres organitzacions, com el Partit Animalista (PACMA) i Anima Naturalis.

També et pot interessar

stats