Activat el nivell d'avís 2 del protocol per a episodis de contaminació a València

L'entrada d'aire saharià ha disparat la pols en suspensió i s'ha superat el valor límit diari de 50 µg/m³ de PM10

El TSJCV avala la denominació oficial en valencià de la ciutat de València
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha activat l'episodi tipus 2 del protocol d'actuació a causa de l'alta contaminació per PM10, després de superar-se aquest dissabte els valors permesos de partícules en suspensió en quatre de les estacions de la ciutat. Així ho han confirmat a les xarxes socials, on també han fet recomanacions a la població, entre les quals es troben la priorització del transport públic en els desplaçaments per la ciutat, l'ús compartit de vehicles en cas de necessitat i evitar l'exercici físic intens a l'aire lliure.

L'informe tècnic de la Regidoria de Qualitat Acústica i de l'Aire i Platges indica que en les darreres 24 hores es va superar el valor límit diari de 50 micrograms/m³ per a les PM10. Aquesta xifra indica que ens trobem en nivell d'avís 2 per PM10 segons el protocol de mesures que cal adoptar davant episodis d'alta contaminació de la ciutat de València, ja que en tres de les estacions esmentades es van superar ahir els 80 micrograms/m³ de mitjana diària.

L'entrada d'aire saharià ha disparat la pols en suspensió. Segons els informes de predicció de masses d'aire africà sobre Espanya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, durant aquest cap de setmana i dilluns, s'estimen concentracions de pols en superfície en els rangs 10-200 µg/m³ per al sud-est, centre i est de la Península.

També et pot interessar

stats