Primer acostament entre organitzadors de bous al carrer i asseguradores

Aquest dijous s’ha celebrat una comissió informativa en la qual han participat representants públics, entitats festeres i asseguradores privades

Les assegurances i els festers han fet un primer acostament

Aquest dijous ha tingut lloc una comissió informativa celebrada amb l’objectiu d’acordar mesures asseguradores que cobrisquen els festejos de bous al carrer. Hi han participat representants d'institucions públiques, penyes i d'asseguradores privades.

La trobada l'ha propiciada la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l'Agència Valenciana d'Emergències amb la finalitat de posar en comú els problemes, inquietuds i responsabilitats "per a avançar en la resolució d'unes festes segures", segons un comunicat de la FVMP.

En les conclusions d'aquesta jornada s’ha adoptat el compromís per part de la Generalitat i la FVMP de continuar abordant tots els aspectes relacionats amb la responsabilitat i les assegurances que comporten aquests festejos. De fet, s'ha acordat convocar una comissió informativa que permeta exposar i avançar les inquietuds de tots els agents implicats.

S'ha fet amb la mediació del secretari autonòmic de seguretat i emergències, Josep Maria Àngel, i amb Vicent Gil, secretari general de la FVMP. A la cita han acudit també els alcaldes de Vila-real, Puçol, Borriana i Betxí, en representació dels 282 municipis que celebren bous al carrer; així com representants de penyes taurines i de diferents asseguradores.

En la reunió, Josep Maria Àngel ha manifestat que la "màxima preocupació és la seguretat i la protecció de les persones i que ens trobem davant d'una situació que exigeix el compromís de tots els agents participants”. 

Vicent Gil ha subratllat que aquest "és un assumpte polèmic, però no estem per a debatre les decisions dels municipis quant a festejos als seus pobles sinó per a avançar i acordar mesures que pertanyen a entitats asseguradores i organitzadors de bous al carrer”.

Salvador Tarazona, un dels corredors d’assegurances present en la reunió, s'ha mostrat positiu i ha afirmat que “s’aplegarà a una solució, que no crec que tarde molt”, si bé per tal que es produïsca cal que intervinguen “més institucions”, segons Tarazona. “Hi haurà més reunions i es convocarà més gent” ha assegurat. 

Ángel Cano, director tècnic de l’asseguradora Caser, ha matisat que no es pot tindre una assegurança il·limitada. “Una altra cosa seria posar uns límits més elevats o que el cúmul de sinistres siga major o menor, però sempre hi haurà un límit”, ha afirmat. 

Tots els participants han coincidit en el fet que cal "centrar la discussió en l'important: la necessitat d'acordar mesures asseguradores que cobrisquen uns festejos amb un arrelament tradicional de gran importància en la nostra Comunitat".

Segons les fonts, l'acostament entre penyes de bous al carrer i asseguradores "ha sigut evident en una taula de diàleg que naix amb la voluntat de celebrar festes segures i des del respecte a les tradicions".

Aquesta trobada celebra el primer acostament entre institucions públiques, asseguradores i penyes per a abordar tot allò que té a veure amb la protecció i la seguretat de les persones.

També et pot interessar

stats