Acord entre els transportistes d'Astraport i APM Terminals al port de Castelló

Aquest acord, que ha de ratificar l'assemblea d'Astraport, permetrà que a partir de divendres APM Terminals torne a operar amb normalitat

Imatge d'arxiu de la terminal d'APM en el port de València
Imatge d'arxiu de la terminal d'APM al port de València / Autoritat Portuària de València

Després d'un mes de reunions i negociacions entre els transportistes associats a Astraport i APM Terminals Castelló, on l'Autoritat Portuària de Castelló ha exercit de mediadora, aquest dijous s'ha aconseguit un acord que ha desbloquejat el conflicte que tenia paralitzada la terminal d'APM.

Un acord que arriba després que el 15 de juliol la Federació Nacional de Transportistes Portuaris (Fenatport) -que aglutina més de 3.000 transportistes- acordà tornar a prestar serveis de transport a la terminal d'APM del port de València, en valorar positivament les propostes incloses en el document remés pels responsables de la terminal.

Acord de bona voluntat per totes les parts

"Gràcies a la bona voluntat i el bon fer tant de Astraport com d'APM, i a la col·laboració d'altres actors com ACTM Castelló, Fenatport i el col·lectiu de l'estiba de PortCastelló, les negociacions han arribat a bon port", segons informa el comunitat que ha fet públic PortCastelló.

L'Autoritat Portuària ha celebrat la bona predisposició per a aconseguir un acord i "especialment també a les navilieres, que han continuat apostant pel port de Castelló a pesar del conflicte", ha dit el comunicat.

L'acord, que ha de ratificar l'assemblea d'Astraport, permetrà que aquest divendres APM Terminals torne a operar amb normalitat.

En el comunicat, l'Autoritat Portuària també ha volgut destacar l'acord aconseguit el 29 de juliol entre Sedcas i l'estiba de Castelló per a millorar l'eficiència i la competitivitat de PortCastelló.

Cues dels transportistes que esperen per a entrar al Port de València
Cues dels transportistes que esperen per a entrar al Port de València / À Punt NTC

Solucionades les reclamacions dels transportistes

Amb l'acord actual queden solucionades les reclamacions dels transportistes, que el 12 de juliol van començar una vaga amb APM Terminals als ports de València i Castelló, per a demanar solucions al problema derivat de les cues que pateixen els transportistes que hi operen.

El sector del transport es queixava al juliol del tracte "denigrant" que rebia a mans de l'empresa, la "cronificació" de les cues i els col·lapses que es produïen "des de fa temps i de manera reiterada".

L'espera per a descarregar i carregar un contenidor podia arribar a cinc hores, segons els transportistes, uns retards que els obligaven a reduir la quantitat de viatges i repercutien en la rendibilitat de la seua faena, i aquella situació va portar al límit els professionals del transport.

També et pot interessar

stats