De patrulla nocturna amb el GRIC, la policia que lluita contra les bandes i la delinqüència a la ciutat de València

Els agents d’aquesta brigada recorren els carrers del Cap i Casal en les hores en què hi ha més moviment delictiu

Unitat de la BRIC patrulla de nit a València / À Punt NTC

Acompanyem un operatiu del Grup de Resposta Immediata a la Criminalitat de la Policia Nacional (GRIC), professionals que fan front a la delinqüència en primera línia i lluiten contra totes les amenaces.

“Estem sobretot en les hores en què hi ha més moviment delictiu”, explica Enrique Guarinos, inspector en cap de la Policia Nacional, mentre el furgó policial s'encamina cap a la primera destinació a la ciutat de València. I els moments de més moviment són de nit i de matinada, especialment durant els caps de setmana. 

La primera parada és per a una requisitòria judicial. Localitzen un home, reclamat des de fa temps per la justícia, i el detenen. La lluita contra la venda de droga a la menuda ens porta a les Casetes Roses, una coneguda zona de la ciutat, on troben un grup consumint en ple carrer. El control rutinari conclou amb dues actes administratives per consum de droga. No molt lluny, tornen a fer front a la venda i consum d'estupefaents. 

A la zona de la plaça d'Hondures es repeteixen les imatges: més escorcolls exhaustius i més identificacions. El GRIC, creada a mitjans de l'any passat, també actua al centre de la ciutat, on els delinqüents adverteixen la seua presència i els assenyalen. Bandes i armes són els objectius. “Busquem bàsicament gent que porte armes per a intervindre'ls”, declara Guarino. És el dia a dia d'aquests guardians de la ciutat.

També et pot interessar

stats