Els acompanyants dels malalts l’Hospital de Sant Joan d’Alacant esperen al carrer durant hores per unes obres

Des de febrer els accessos al centre s’han convertit en una sala improvisada on acompanyants esperen aguantant les altes temperatures

Imatge de la sala d'espera improvisada a l'hospital Sant Joan d'Alacant / À Punt NTC

La sala d’espera de l’Hospital de Sant Joan d’Alacant (Alacantí) està instal·lada al carrer, als accessos del centre, a causa d’unes obres a l’edifici. Això fa que els acompanyants de les persones malaltes esperen fora de l'edifici. Els sindicats denuncien que una situació que seria temporal i havia de durar tres mesos, s’està allargant massa en el temps.

Mentre el pacient, a soles, espera dins a ser atés, els familiars ho fan fora en unes cadires al voltant de les entrades a l’hospital, una improvisada i sofrida sala d’espera. Les persones que acudeixen al centre hospitalari reclamen que no se’ls ha oferit cap informació i esperen durant hores, de nit i dia, sota les altes temperatures de l’estiu.

Des de febrer l’accés als acompanyats està restringit, la raó són les obres que han reduït l’espai d’espera en urgències. Des dels sindicats denuncien que les obres estan terminades i que solament falta la firma per autoritzar la recepció.

Aquest dimarts els treballadors han demanat a la Conselleria de Sanitat l’obertura urgent d’aquest espai, que suposarà duplicar la capacitat del centre d’acollir gent a la sala d’espera. Des de la Generalitat i la direcció de l’hospital no han volgut fer declaracions.

També et pot interessar

stats