Acaba el juí a Daniel Sancho per l'assassinat d'Edwin Arrieta: la sentència, el 29 d'agost

El jove torna a defensar la seua innocència en un al·legat final de 45 minuts en què emmarca la mort del cirurgià colombià en un accident

Furgó policial en què traslladen Daniel Sancho al Tribunal Provincial de Samui
Furgó policial en què traslladen Daniel Sancho al Tribunal Provincial de Samui / Sitthipong Charoenjai (EFE)

El juí contra l'espanyol Daniel Sancho, acusat d'assassinar premeditadament el cirurgià colombià Edwin Arrieta a Tailàndia, ha quedat ja vist per a sentència. Serà el 29 d'agost, a partir de les 10:00 hora local —15:00 en horari peninsular— quan es coneixerà el veredicte, ja que és la data que ha fixat el jutge per a la lectura de la resolució completa, ha confirmat EFE.

L'última sessió del procés, que s'ha allargat vora un mes i s'ha fet a porta tancada en el Tribunal Provincial de Samui —al sud del país—, ha finalitzat amb l'al·legat final del jove, de 29 anys, que s'enfronta a una possible condemna a mort pels fets. Durant 45 minuts Sancho ha defensat la seua innocència i que tot va ser un accident, com ja ha fet en les jornades anteriors del juí i especialment en la declaració a les parts que ha durat dos dies.

Si bé inicialment el magistrat del cas va donar un mes perquè les parts presenten a partir d'ara al·legats finals per escrit, la defensa va demanar ampliar el termini a dos mesos perquè han de traduir-lo. Una petició que el magistrat ha autoritzat i que, a efectes pràctics, ha retardat la lectura de la sentència.

El final del juí a Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho i net de Sancho Gracia, arriba l'endemà que ell presentara al tribunal la seua versió dels fets, en dos vistes consecutives en què ha hagut de contestar les preguntes de la defensa i l'acusació exercida per la Fiscalia.

El procediment ha tingut lloc enmig d'una enorme atenció mediàtica, amb un total de dotze sessions i al voltant de 35 testimonis, dels quals només una desena per part pertanyien a la defensa. Entre els assistents han destacat Rodolfo Sancho per ser el pare del xic i la mare, l'analista d'inversions Silvia Bronchalo. Així mateix, han acudit a les vistes representants de l'ambaixada d'Espanya a Tailàndia, un protocol habitual per tractar-se d'un compatriota acusat d'un delicte que pot ser castigat en el pitjor dels casos amb la pena de mort, si bé Tailàndia a penes l'aplica.

La Fiscalia ha tractat de demostrar durant la vista judicial que Sancho va assassinar de manera premeditada Arrieta el passat 2 d'agost a l'illa turística de Phangan, pròxima a Samui, en la qual havien quedat els dos aquell dia. A l'espanyol també se l'acusa de l'ocultació del cos, per l'esquarterament del cirurgià —les restes foren escampades per diversos llocs de l'illa, inclosa la mar—, i de destrucció de documentació aliena, pel passaport de la víctima. L'espanyol es va declarar no culpable de l'assassinat premeditat, que és el delicte que comporta la pena màxima, i de la destrucció de documentació aliena. Només ha acceptat el càrrec d'ocultació del cos.

La defensa ha al·legat que Daniel Sancho, que ha tingut un paper molt actiu en el juí, va actuar en defensa pròpia després que Arrieta intentara violar-lo i que la mort del cirurgià colombià a l'hotel on s'allotjava el jove a Phangan es va deure a un accident durant una baralla. Des del passat 7 d'agost, Sancho està en presó provisional a Samui i ha hagut de ser traslladat cada dia en furgó policial per al juí. Este dijous torna al centre penitenciari per a esperar allà que isca la sentència i conéixer quin futur l'espera.

També et pot interessar

stats