Absolta l'exalcaldessa de Dénia d'un delicte de prevaricació per la construcció d'un habitatge

Paqui Viciano s'exposava a una possible condemna de huit anys d'inhabilitació per a exercir càrrec públic

Viciano, el passat 9 de novembre, a l'arribada a l'Audiència Provincial d'Alacant
Viciano, el passat 9 de novembre, a l'arribada a l'Audiència Provincial d'Alacant / Morell (Efe)

La secció segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha absolt l'exalcaldessa de Dénia (Marina Alta), Paqui Viciano, del PSPV-PSOE,  d'un delicte de prevaricació relacionat en la construcció d'una vivenda a la localitat. Viciano, que va declarar pels fets el passat 9 de novembre, va ser alcaldessa de Dénia entre juny de 2003 i juliol de 2008. En el juí s'exposava a una possible condemna de huit anys d'inhabilitació per a exercir càrrec públic, en funció de les peticions de pena ratificades per la Fiscalia i per l'acusació particular durant el desenvolupament de la vista.

La resolució de l'Audiència Provincial d'Alacant, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), recorda que els fets s'originen en 1996 amb la construcció d'una obra en una parcel·la situada a Dénia. Els propietaris d'una finca confrontant van interposar llavors una reclamació en estimar que s'estava vulnerant la legalitat urbanística.

L'Ajuntament va iniciar en aquell moment un expedient administratiu i va acordar la suspensió immediata de les obres. A l'any següent es van permetre aquelles obres necessàries per a adequar la construcció del projecte aprovat, encara que continuava la paralització de la resta d'obres.

Com que es van començar a fer obres no autoritzades, es va reiterar l'orde de suspensió. El 1999 es va acordar en la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Dénia la demolició de les obres en allò que no s'ajustava a la llicència municipal concedida.

El 2006 es va dictar un altre acord del Consell de Gerència Municipal d'Urbanisme de Dénia pel qual es va deixar sense efecte l'acord anterior i va acordar legalitzar la sobres arreplegades en l'expedient d'infracció urbanística. Els propietaris que confrontaven hi van recórrer però el jutjat no els va donar la raó. L'Audiència, després d'estudiar el cas, no veu delicte de prevaricació.

També et pot interessar

stats