L'exalcaldessa de Dénia nega haver frenat la demolició d'un edifici com marcava una sentència

Paqui Viciano s'exposa a una possible condemna de huit anys d'inhabilitació per a exercir càrrec públic

Viciano, aquest dimarts, a  la seua arribada a l'Audiència Provincial d'Alacant
Viciano, aquest dimarts, a l'arribada a l'Audiència Provincial d'Alacant / Morell (Efe)

L'exalcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, del PSPV-PSOE, ha negat en el juí celebrat aquest dimarts a l'Audiència d'Alacant haver maniobrat des de la seua responsabilitat pública per a evitar l'enderrocament parcial d'un habitatge i haver contravingut a una sentència en la qual es comminava a ordenar la demolició o al fet que l'Ajuntament l'executara de manera subsidiària.

En la seua declaració, Viciano ha assenyalat que no va tindre coneixement directe sobre l'expedient d'infracció urbanística fins que es va interposar la querella contra ella. També ha indicat que totes les decisions relacionades amb aquest expedient concret, com succeïa amb totes les decisions urbanístiques adoptades en el consistori de la Marina Alta, "s'aprovaven de manera col·legiada amb la participació dels regidors de tots els grups polítics", a través de la Gerència d'Urbanisme.

Viciano va ser alcaldessa de Dénia entre juny de 2003 i juliol de 2008. Ara s'exposa a una possible condemna de huit anys d'inhabilitació per a exercir càrrec públic, en funció de les peticions de pena ratificades per la Fiscalia i per l'acusació particular durant el desenvolupament de la vista. A més, la Fiscalia i l'acusació particular –exercida pels veïns que van denunciar la infracció urbanística– sostenen que Viciano també va incórrer en un suposat delicte de prevaricació activa per haver promogut l'acord de legalització de les obres a través d'una resolució aprovada el 2006 per la Gerència d'Urbanisme, de la qual ella era la màxima responsable, com a alcaldessa i com a regidora que assumia les competències sobre la matèria.

En el seua declaració, Viciano ha negat que dictara una resolució injusta i ha descartat l'autoria dels delictes que se li atribuïen. "Mai actue contra la llei ni per a perjudicar ningú", ha recalcat.

Així, en resposta a les preguntes formulades per la Fiscalia i per l'acusació particular, ha assegurat que no recordava els detalls concrets de l'expedient sobre la il·legalitat urbanística de l'habitatge objecte del juí i només ha apuntat que va sol·licitar informes tècnics sobre l'estat d'aquest, com es feia amb la resta d'expedients i de decisions urbanístiques. Igualment, ha dit que no recorda que haguera tingut cap trobada amb la veïna que va interposar la querella contra ella per a demanar-li que la retirara.

Ha subratllat que la resolució adoptada al novembre de 2006, per la qual es deixava sense efecte l'acord de demolició aconseguit per la junta de govern de 2001, es va aprovar amb el suport de tots els membres de la Gerència d'Urbanisme, ja que els informes tècnics concloïen que la construcció podia ser legalitzable. En aquesta línia, el seu advocat defensor ha mantingut la petició de lliure absolució.

També et pot interessar

stats