Absolen un dels acusats de rebentar la marxa del 9 d’Octubre

Només dos acusats optaren per anar a juí, els altres 26 acusats es van declarar culpables al febrer

Diversos agentes tracten de reduir alguns dels manifestats violents que van participar en la manifestació del 9 d'Octubre del 2017
Diversos agentes tracten de reduir alguns dels manifestats violents que van participar en la manifestació del 9 d'Octubre del 2017 / À Punt NTC

L'Audiència de València ha absolt de tots els càrrecs Pepe Herrero, el cronista faller acusat d’instigar a boicotejar la marxa cívica del Nou d’Octubre del 2017 a València des de Facebook, i ha condemnat Francisco Moreno a dos anys de presó per un delicte de coaccions i un altre lleu d'amenaces en les manifestacions.

Herrero i Moreno eren els únics imputats que no van arribar a un acord amb la Fiscalia, com sí que van fer els altres 26 acusats d’intentar rebentar les manifestacions del 9 d'Octubre d’aquell any, els quals van ser condemnats, pràcticament tots, a any i mig de presó en declarar-se culpables.

En el cas de Pepe Herrero, el seu advocat va defendre que el seu client no va participar en els fets violents, sinó que va ser autor intel·lectual pel seu posicionament ideològic i sol·licitava una nul·litat parcial dels fets pels quals està imputat.

En canvi, Francisco Moreno, membre de Defenem Valéncia, una plataforma que diu promoure "les senyes d'identitat valencianes" contra "l'horda catalanista", ha sigut condemnat per un delicte de coaccions i per un altre delicte lleu d’amenaces.

Cal recordar que, en el cas dels altres 26 acusats d’intentar rebentar la marxa cívica del Nou d’Octubre del 2017, tots ells vinculats a l’ultradreta, es van declarar culpables al febrer davant del tribunal de la secció primera de l'Audiència Provincial.

Tots ells van assumir penes que oscil·len entre els dos anys i l'any i cinc mesos de presó, una rebaixa substancial sobre la petició inicial del ministeri públic, que ballava entre els tres i els set anys de reclusió. En un cas es va acceptar canviar la presó per una multa.

També et pot interessar

stats